Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO NA LISTU?

Gradski stanovi u najam i mladim obiteljima do 35 godina starosti

mladi
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
26.05.2010.
u 16:46

Na listi reda prvenstva, koja je stupila na snagu 1. siječnja 2007., bilo je 188 obitelji. Do danas su stan u najam sa spomenute liste dobile 34 obitelji.

Do kraja lipnja traje natječaj za dodjelu gradskih stanova na koji se moraju javiti svi koji se trenutačno nalaze na općoj listi prvenstva za dodjelu gradskih stanova, ali, prvi put, i mlade obitelji čiji članovi imaju do 35 godina, za koje će biti formirana posebna lista.

Lista prioriteta

– Na listi reda prvenstva, koja je stupila na snagu 1. siječnja 2007., bilo je 188 obitelji. Do danas su stan u najam sa spomenute liste dobile 34 obitelji. Od 54 samca na listi, 11 je dobilo stan u najam, od 39 dvočlanih obitelji riješeno je osam, od 56 tročlanih obitelji riješeno je također osam, od četveročlanih obitelji riješeno ih je šest, a od peteročlanih i više riješena je jedna obitelj. Napominjem da je postojeća lista na snazi do 31. prosinca 2010. pa će vjerojatno još nekoliko obitelji biti stambeno zbrinuto do kraja godine – rekla je Indira Vranješ iz gradskog Odbora za dodjelu stanova.

Ističe da sve obitelji na listi reda prvenstva nisu korisnici gradskog socijalnog programa, ali da su niska materijalna primanja bila presudna da dođu na listu čekanja. Iako velik broj obitelji čeka stan, Grad je već dao u najam 400 stanova.

Pomoć države

– Grad Karlovac u vlasništvu ima 400 stanova koji su useljeni i u kojima se nalaze najmoprimci temeljem ugovora o najmu stana. Trenutačno nema slobodnih stanova koji bi se mogli dodijeliti osobama s liste reda prvenstva. Ako se netko od postojećih najmoprimaca iseli iz stana ili umre, a nema drugih članova domaćinstva, stan se dodjeljuje redoslijedom utvrđenim po listi – rekla je Indira Vranješ. Grad je na privremeno korištenje, od pet do devet godina, ove godine od države dobio devet stanova koje će dodijeliti obiteljima koje će se javiti na objavljeni natječaj do kraja lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije