Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ RJEŠENJU

Gradski stanovi i dalje ne žele objaviti listu kupaca POS stanova

'15.04.2013., Trg Slobode, Varazdin - Dvadesetak nezadovoljnih kupaca stanova od Javne uprave Gradski stanovi traze odgovor na pitanje kad ce njihovi stanovi biti useljivi. Vlasnici stanovi trebali u
'Marko Jurinec/PIXSELL'
12.09.2013.
u 11:02

Pozivaju se na mišljenje Ministarstva graditeljstva, koje nije uopće nadležno tumačiti Zakon

Javna ustanova Gradski stanovi (JUGS) i njezin ravnatelj Vladimir Kukec još nisu postupili po nalogu Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) od 30. kolovoza, prema kojem je Večernjem listu, koji je to službeno zatražio, kao i bilo kome drugome, JUGS dužan dati podatke o kupcima stanova po programu poticane stanogradnje u Varaždinu.

Kukec je ovih dana za Varaždinske vijesti izjavio kako imena kupaca POS stanova JUGS \"ne može ustupiti onima koji ga traže jer bi ih kupci mogli tužiti\", da bi na kraju zaključio da je cijeli slučaj u nadležnosti Ministarstva graditeljstva.

Zatražili mišljenje

- Zato smo zatražili njihovo mišljenje i objavit ćemo listu ukoliko nam bude naloženo - kazao je za isti medij Kukec, nakon čega je prezentirao stav Ministarstva prema kojem \"lista kupaca POS stanova ne podliježe Zakonu o pravu na pristup informacijama\".

Ipak, Kukec je propustio spomenuti važnu stvar, a to je da Ministarstvo graditeljstva na čije se mišljenje poziva, uopće nije nadležno davati mišljenje o Zakonu o pravu na pristup informacijama niti o Zakonu o zaštiti osobnih podataka. To u svom dopisu Gradskim stanovima (a kojeg i Večernji list ima u posjedu) priznaje i samo Ministarstvo, odnosno ministrica Anka Mrak Taritaš koja je potpisala dopis. Postavlja se opravdano pitanje zašto je Ministarstvo uopće išlo davati mišljenje o stvari za koju nije nadležno i to u rekordnom roku. Naime, kako doznajemo od upućenog izvora, ministrica je mišljenje o toj stvari poslala u JUGS u roku od dva dana.

- Ažurnost ministrice samo pokazuje da postoji neki interni dogovor oko skrivanja informacija i to zabrinjava - kazao nam je izvor, dobro upućen u događanja u JUGS-u. Za kraj treba još jednom podsjetiti da je institucija koja je u Republici Hrvatskoj mjerodavna davati mišljenje o prije spomenutim zakonima, upravo Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP), koja je o cijeloj stvari već dala svoje mišljenje.

Važna sjednica

S time se slažu i u Gradu Varaždinu (osnivaču i stopostotnom vlasniku JUGS-a) iz kojeg su poručili kako se nadaju da će \"Gradski stanovi postupiti sukladno rješenju AZOP-a\".

O spornoj listi raspravljat će se i na Upravnom vijeću JUGS-a zakazanom za danas za 15 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije