Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE BRANKO DUKIĆ

Gradonačelnik Zadra: Protiv svake zabrane sam, ali ne bih išao na koncert Aleksandre Prijović

Zadarski gradonačelnik i Aleksandra Prijović
Foto: Pixsell
1/8
12.02.2024.
u 23:32

"Živimo u slobodnom društvu gdje svatko sluša glazbu kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima", poručio je zadarski gradonačelnik.

Nakon vijesti da Branko Dukić nije dozvolio koncert srpske pjevačice Aleksandre Prijović koji se trebao održati u Zadru, gradonačelnik Zadra oglasio se pisanom izjavom.

"Živimo u slobodnom društvu gdje svatko sluša glazbu kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima. Ne bavim se organizacijom koncerata i ne razumijem zašto se tolika fama digla oko toga. ŠC Višnjik ima svoju upravu i svoju poslovnu politiku koja samostalno odlučuje o programu i komercijalnim sadržajima, pa i onima koji se meni osobno ne sviđaju. Osobno, nisam ljubitelj te glazbe niti bih išao na takav koncert i to je sve što imam reći o tome", poručio je za Zadarski.hr.

Podsjetimo, orema saznanjima Indexa, Aleksandra Prijović, koja je nedavno napunila pet zagrebačkih Arena, u Zadru je trebala nastupiti u svibnju. Prema tim navodima, zabrana koncerta pravdana je rasprodanom dvoranom iako to navodno nije točno.

Zadarski gradonačelnik i Aleksandra Prijović
1/14

Ima li saznanja o ovim navodima i je li uopće trebalo doći do koncerta Aleksandre Prijović, pitali smo i predsjednika gradskog vijeća Zadra Marka Vučetića, oporbenog HDZ-ovom gradonačelniku koji tvrdi da je logično da gradonačelnik čija je stranačka opcija izglasala gradski proračun, a on ga je potom blokirao, zabranio i održavanje koncerta za kojim očito postoji zainteresirana publika.

- No ne bih se baš kladio da u tu publiku ne spada i sam Dukić. Izborna je godina, Zadar je grad isforsiranog hrvatstva koje udovoljava svim kriterijima šunda pa bi bilo nezgodno da u takvom gradu koncert Aleksandre Prijović posluži kao istinska, unutarnja legitimacija duše Dukićeveg biračkog tijela. To je biračko tijelo koje podržava šund hrvatstvo. Sjetimo se debakla s koncertom Rite Ore na koji nitko nije došao. Dukić bi, da vodi računa o proračunskim sredstvima kao što ne vodi, dopustio da Aleksandra Prijević u Zadru ima nekoliko koncerata te da se tako napokon riješi dug nastao zbog preplaćenog i neposjećenog koncerta Rite Ore, nastao kao posljedica megalomanskog kompleksa koji se razvio kod jednog provincijalnog direktora lokalne turističke zajednice. Publika je ta koja ima legitimitet bojkotirati neki koncert. Time se gradonačelnici ne bave - istakao je ranije za Večernji predsjednik gradskog vijeća Zadra Marko Vučetić.

VEZANI ČLANCI:

Inače, gotovo istodobno s informacijom da je u Zadru zabranjen koncert Aleksandre Prijović, objavljeno je i da u Zadar krajem travnja, u jednu od najposjećenijih konoba, dolazi Saša Matić, pop folk pjevač iz Srbije. Karte su u prodaji i interes je ogroman.

VIDEO Prijović rasprodala još jedan koncert u Osijeku

Komentara 14

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:21 13.02.2024.

Novojugoslavenski izraz "isforsirano hrvatstvo" 🤮🤮🤮 Koliko mržnje moraš imati u sebi i koliki provincijaš moraš biti da izmišljaš takve odvratnosti koje podmećeš onda drugima.

Avatar horuk
horuk
07:03 13.02.2024.

Koja je stranka M. Vučetić i zašto se ovako nespretno zaobilazi to objaviti nego opisuje kao - HDZ ovom gradonačelniku opozicioni ... - ?

DU
Deleted user
05:31 13.02.2024.

Treba uvesti visoki porez na šund.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije