Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što se dogodilo?

Kirin o 17 mil. kn: Nismo primijetili da nestaje novac. Ostavka? Ma jel'?

Ivica Kirin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.06.2019.
u 17:33

Nije se htio osvrtati na vlastite izjave o pročelniku kao "ovisniku o kocki", ali je pozvao novinare da to istraže kod nadležnih institucija

HDZ-ov gradonačelnik Virovitice i bivši ministar ministarstva unutarnjih poslova Ivica Kirin obratio se novinarima nakon što je javnost saznala da je iz gradskog proračuna u nepoznatom smjeru otišlo čak 17 milijuna kuna.

Izlazeći sa Županijskog suda u Zagrebu novinari su ga u brzom hodu ispitivali o aktualnoj problematici.

Pravdao se da nije znao o nestanku novca iz gradske blagajne sve dok im to banka nije javila.

- Trenutno se rade procjene naših stručnjaka. Čekamo izvod iz banke da možemo utvrditi, dali smo zahtjev, dok se to ne utvrdi o konačnoj šteti ne možemo govoriti, saznat ćete u određeno vrijeme kada dođemo do konkretnih informacija. Ono što je najvažnije, meni i svim mojim suradnicima, prijateljima je stalo da se istina istraži do kraja i pozivam institucije da istraže gdje je novac otišao - rekao je novinarima te dodao da on nije financijaš, prenosi N1.

O izjavama koje je nedavno davao da je preminuli pročelnik ovisnik o kocki nije htio dodatno govoriti, pozvao je novinare da istraže te optužbe.

- Moja politička odgovornost je da vratim taj novac u proračun, a kako, saznat ćete na vrijeme. Uvijek postoji odgovornost onoga tko je na čelu politike - kazao je Kirin.

Na pitanje razmišlja li o ostavci ako govori o političkoj odgovornosti samo je kratko odgovorio: Ma jel?!

Sastanak Predsjedništva HDZ-a

Komentara 28

Avatar Asterix
Asterix
17:42 10.06.2019.

Mili Bože pogledaj tko nam vodi gradove i državu. Nisu primjetili da nedostaje 17 milijuna kuna, kao da se radi o 17 kuna. U škverovima isparile milijarde, a država i njene institucije imale 1/4 vlasništva. Naša država je čudo neviđeno.

BO
Bojnik
17:26 10.06.2019.

Hahaha.....opet sve na preminulog...nek on odgovara,i ko mu je kriv sto se nemoze braniti.

DL
dr Luigi
19:31 10.06.2019.

Ostavka ,niti slućajno,a zašto i bi u zemlji apsurda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije