Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVO NA GRAD I ZELENA AKCIJA PROTIV PROJEKTA HOTO GRUPE
Povratak na članak

Građani protiv Horvatinčića: Novi prosvjed protiv kopanja u Varšavskoj

I prije samog prosvjeda traži se od Skupštine Grada Zagreba da hitno održi posebnu tematsku sjednicu na kojoj bi se postavili temelji za novu održivu prostornu politiku u Gradu Zagrebu.

Komentari 10

DO
doktorica
11:48 04.02.2010.

No samo bi još trebalo da počnu rovati ispod HNK pa da se sve uruši,nisu te zgrade rađene od betona nego od cigli.Ovo devastiranje stare gradske jezgre je dokaz da gradom upravljaju neznalice ,koliko je samo obrtničkih radnji propalo,sav je grad obljepljen papirima u propalim dućanima,održali su se samo neki i prodaja brze hrane.

VL
AG
Agramer198
09:28 04.02.2010.

Kopaju li ga kopaju, trebalo bi neki disko i ispod katedrale da se malo \"najt lajf\" oživi na Kaptolu, noću je nekak pusto gore... -.-

VL
VI
Vito
09:40 04.02.2010.

treba smijeniti gradonačelnika. Strpati ga u zatvor. Oduzeti mu imovinu stećenu za vrijeme diktature. Sve dok se to ne provede pljačka će grad s odobrenjem 162.825 istomišljenika. Što je manje od 10 % stanovnika kojima oduzima 18 % od plaće.

VL
JU
junije
09:42 04.02.2010.

eh, sad se oni bune, a to je stvar od \"javnog interesa\". što će ljudima pješačka zona kad mogu imati šoping centar. a što drugo u životu čovjeku treba osim šoping centra koji je još i u \"javnom interesu\". pa neće se valjda u neke prostore za kulturu ulagati, to ne nosi profit. ne znam, meni se onaj glavni trg nekako veliko čini. mislim da bi i ispod njega trebalo iskopati garažu, a gore nasaditi jedan trgovački centar. pa onaj gornji grad, sve je nekako staro... i tamo treba obnove i trgovačkih centara. o zrinjevcu da ne govorim, ogroman neiskorišten prostor na kojem bi se mogao graditi jedan kompleks luksuznih stanova za naše selebritije.

VL
SO
Somelier
09:43 04.02.2010.

Tako je! Ne dati nikome da nešto radi.

VL
BS
bstrabi2
11:11 04.02.2010.

Bandiću ako hoćeš da te građani poštuju.Otjeraj Horvattičića.Jer Zagreb netreba garaže u centru.Zato ste napravili nisko hodne tranvaje.Sve garaže bi trebalo ukinuti u centru grada.Jer to svi gradovi u Evropi rade.Trgovaćke centre graditi na periferiji grada.Jer tamo auti nebi zagađivali centar grada.Jeste možda za kampanju od Horvatinčića uzeli neku lovu.To je onda vaš dug,a ne nas građana.Horvatinčić opče nije zagrebčan nego obićna seljačina.Zato ako ga vi ne maknete s Varšavske.Doći svi građani našeg grada.I srušit će to gradilište i vas kao gradonačelnika.Jer mi smo vas izabrali da nam štitite naš grad,a ne da ga uništavate.....

VL
XN
xnet0822
14:13 04.02.2010.

Ako grad i dobije spor, Horvatinčić će konačno prestati kopati i graditi i neka ode u Vrapče, a mi ćemo stvarno odahnuti kad dobijemo ono što smo uspjeli u svojoj nakani ....

VL
PR
predak
15:31 04.02.2010.

Bolje isparkirana Gundulićeva, nego red i mir, a i uljepšani taj dio grada!? Tzv. zabrinuti građani bi da se vide na TV , kao nekvalificirana urbanistica i lov na vlastito kazalište neki Matanu sličnog prezimena!? Ne trebate otići pred LOUVRE i staklenu piramidu ispred njega - otiđite samo do Graza ili čak i do drevnih gradova svijetom gdje su i poveliki centri od davna natkriti, pa se nitko ni u ondašnje ni u današnje vrijeme u njih ne buni. Kaj Vi štakorgrađani zaprav hoćete - hote proč z našeg grada, koji mi želimo imati urednim i lijepim. U Tkalči i na Griču nek buju starine, a u donjogradskim dvorištima nek bu sjaj velegrada nama dragog i rodnog Zagreba!!?? Tko dela ni važne, ali nek nam s(v)a štakorgradska dvorišta velegradski procvjetaju! Da, da, a Vas nam je i dosti i preveć!

VL
VI
Vito
07:36 05.02.2010.

Somelier Kako si uope postao kušać vina i dobio titulu someliera? Nemaš pojma da se vino nakon kušanja ispljune, a ne proguta. Pa zatim kreneš pisati o radnim mjestima. Kako pijan netko uopće može prosuđivati dobro? Da Horvatinčić nešto gradii u interesu javnosti to bi u prvom redu bile tvornice., proizvodni pogoni. a ne stanovi za prodaju - osobna zarada a ne prodavaonice - uvozna roba, osobna zarda stranaca a ne kino dvorane - kruha i igara, osobna zarada a ne garaže - naplata parkiranja, osobna zarada a ne uništavanje pješačke zone kako bi ostvario tu osobnu zaradu jefitinim otkupom stanova i skupom prodajom tih istiha drugima.

VL
VI
Vito
07:43 05.02.2010.

Ne zaboravimo da je građevinarstvo najbolje mjesto za pranje novca stečenog na sumnjivi način. Koliko se godina investitor bavi građevinskom poslovima i od kuda mu početni kapital? Zašto u interesu javnosti ne gradi proizvodne pogone, već trgovačku robu? Mjesto prodajeaje određuje cijenu, a nitko se ne pita o porijeklu novca i kreditnoj sposobnosti te tko je jamac i s čijim novcima se u stvarnosti manipulira. Možda su to mijenice bez pokrića u novcu, ali s pokrićem u politici. kako drukčije objasniti da grad gradi pristupnu rampu za privatnika? I to na javnoj gradskoj površini? A kad treba graditi za javne potrebe na javnim mjestima novaca nema. Sopnica Jelkovec je pravi primjer gdje grad nije uložio novac za javne potrebe. A dao je desetke milijuna kuna za potrebe privatnog nogometnog kluba.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.