Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVO NA GRAD I ZELENA AKCIJA PROTIV PROJEKTA HOTO GRUPE

Građani protiv Horvatinčića: Novi prosvjed protiv kopanja u Varšavskoj

prosvjed
Sanela Majdandžić
04.02.2010.
u 09:13

I prije samog prosvjeda traži se od Skupštine Grada Zagreba da hitno održi posebnu tematsku sjednicu na kojoj bi se postavili temelji za novu održivu prostornu politiku u Gradu Zagrebu.

Sutra istječe rok za žalbe stanara na rješenje Grada Zagreba o početku radova u Varšavskoj ulici, koji očekuju pozitivan ishod. No, unatoč vjeri u zakon, izražavaju sumnju u nastavak radova Hoto grupe na gradnji projekta Cvjetni prolaz te, kako naglašavaju iz udruga Pravo na grad i Zelene Akcije, nastavak uništavanja pješačke zone u srcu Zagreba, bez obzira na odluku Ministarstva zaštite okoliša o žalbama stanara.

Zbog toga udruge Pravo na grad i Zelena akcija, uz potporu stanara, najavljuju novi prosvjed u "obrani" Varšavske za srijedu, 10. veljače u 18 sati. Također ,traže od Skupštine i gradonačelnika Grada Zagreba da zaustave radove u Varšavskoj . Kao razloge zaustavljanja radova navode da je Hoto grupa za jedan projekt dobila dozvole, a drugi trenutačno realizira.

Lokacijska dozvola za ulazno-izlaznu rampu u pješačkoj zoni Varšavske ulice nije pravomoćna jer je od ožujka do lipnja 2009. pred Upravnim sudom pokrenut niz upravnih sporova od strane stanara i osnovne škole u Varšavskoj koji još uvijek traju. Ako stanari i osnovna škola u Varšavskoj uspiju u svojim upravnim sporovima, Grad Zagreb mora vratiti Varšavsku ulicu u prvobitno stanje. To znači da bi građani Zagreba u konačnici najprije platili više od 10 milijuna kuna za kopanje rupe u Varšavskoj, a zatim bi morali platiti i vraćanje na staro stanje, naglašavaju udruge.

I prije samog prosvjeda traži se od Skupštine Grada Zagreba da hitno održi posebnu tematsku sjednicu na kojoj bi se postavili temelji za novu održivu prostornu politiku u Gradu Zagrebu te da se u tu svrhu ustanovi stalno savjetodavno tijelo pri gradskoj vlasti koje bi se sastojalo od predstavnika znanstvenih institucija, neovisnih stručnjaka i udruga građana.

Komentara 10

AG
Agramer198
09:28 04.02.2010.

Kopaju li ga kopaju, trebalo bi neki disko i ispod katedrale da se malo \"najt lajf\" oživi na Kaptolu, noću je nekak pusto gore... -.-

VI
Vito
09:40 04.02.2010.

treba smijeniti gradonačelnika. Strpati ga u zatvor. Oduzeti mu imovinu stećenu za vrijeme diktature. Sve dok se to ne provede pljačka će grad s odobrenjem 162.825 istomišljenika. Što je manje od 10 % stanovnika kojima oduzima 18 % od plaće.

DO
doktorica
11:48 04.02.2010.

No samo bi još trebalo da počnu rovati ispod HNK pa da se sve uruši,nisu te zgrade rađene od betona nego od cigli.Ovo devastiranje stare gradske jezgre je dokaz da gradom upravljaju neznalice ,koliko je samo obrtničkih radnji propalo,sav je grad obljepljen papirima u propalim dućanima,održali su se samo neki i prodaja brze hrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije