Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Građani na trgovima ispratili staru i ušli u novu 2009. godinu

01.01.2009.
u 08:27

Mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti Novu 2009. godinu tradicionalno su dočekali na otvorenom, na Trgu bana Jelačića, uživajući u glazbenom programu i vatrometu. Program je počeo oko 21 sat, a okupljene su zabavljali Rock Masters & Erwin Baučić i Boris Babarović, Mila Elegović & Plava trava zaborava, te Kvartet Gubec.

Oliver Dragojević svojim je hitovima ispratio staru godinu te okupljene uveo u Novu godinu. Posljednje sekunde stare godine sa Zagrepčanima je na glavnome zagrebačkom trgu, gdje ih se okupilo oko 25 tisuća, tradicionalno odbrojao i gradonačelnik Milan Bandić, a u ponoć je svojim sugrađanima zaželio svako dobro u 2009. godini.

Video: Hrvoje Felbar

Više desetaka tisuća Splićana i njihovih gostiju dočekalo je Novu godinu na Rivi, uz zabavni program pod nazivom "Split za cili svit", a nastupili su Nina Badrić, Jasmin Stavros i grupa Azil. U ponoć splitski gradonačelnik Ivan Kuret čestitao je okupljenima Novu godinu. Uslijedio je spektakularni vatromet. Na dočeku Nove godine u Splitu bilo je i stranih i domaćih gostiju.

Uz brojne organizirane dočeke u hotelima i ugostiteljskim objektima Osječani su Novu godinu tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, gdje su proslavu Nove godine organizirali Osječko-baranjska županija i grad Osijek. Uz glazbeni program - nastupe tamburaških i pop sastava te podjelu kuhanog vina i čaja, građanima su u ponoć, uz zvuke valcera i vatromet, Novu godinu čestitali župan Krešimir Bubalo i osječki gradonačelnik Gordan Matković. Procjenjuje se da je Novu godinu na središnjem osječkom gradskom trgu dočekalo više od 5.000 građana.


Foto: Matija Habljak

Novu godinu na otvorenom u središtu Rijeke dočekalo je oko 20 tisuća Riječana i njihovih gostiju, a prve minute 2009. proslavljene su uz zvuke bečkog valcera i vatromet s riječkog lukobrana. Riječanima je prvi čestitao gradonačelnik Vojko Obersnel, zaželjevšim im "sretnu Novu, bez stezanja remena". Program 14. dočeka Nove godine na riječkom Korzu i Trgu Republike Hrvatske počeo je nastupom riječke skupine Morso, nastavljen je nastupom Zlatana Stipišića Gibonnija, a nakon ponoći Riječane je zabavljalo Hladno pivo.

Bučno i veselo Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali Novu 2009. godinu. Najveselije je bilo na dubrovačkom Stradunu gdje se nekoliko tisuća okupljenih zabavljalo uz popularne sastave Colonia, Jinxe, te Dubrovnik Chrismans, Gala jazz bend. Nakon što je otkucala ponoć okupljenima se obratila gradonačelnica Dubravka Šuica te zaželjela da 2009. godina bude godina zadovoljstva i uspjeha.

Više tisuća Gospićana i njihovih gostiju ispratilo je staru i dočekalo novu 2009. godinu na središnjem trgu, pod velikim šatorom, uz nastup Marka Perkovića Thompsona i Mate Bulića te dugotrajan vatromet.
U ponoć je čestitke svojim sugrađanima, među kojima je bio i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, izrekao gradonačelnik Milan Kolić.

Istrani su novu 2009. godinu dočekali bučno i veselo, uglavnom na gradskim trgovima uz tradicionalne ponoćne vatromete.
U Poreču je sviralo Prljavo Kazalište, u Rovinju Tony Cetinski, a u Umagu Vinko Coce. Puljani su doček započeli na Silvestrovo još u 19 sati kada je u Domu oružanih snaga održan Novogodišnji koncert gdje je nastupio sveučilišni simfonijski orkestar uz soliste Lidiju Horvat Dunjko , Rolanda Brausa i Sofiju Cingulu. No najviše se ljudi, nekoliko desetaka tisuća, moglo vidjeti na potezu od ulice Sergijevaca do glavnog gradskog trga Foruma, gdje su ih zabavljali Le Monde, TBF te Severina. Upravo je Severina, za ovu prigodu odjevena kao "Djedica Mrazica", uz pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, u ponoć Puljanima i njihovim gostima zaželjela sve najbolje u 2009. godini.(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije