Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Građani zabrinuti zbog novog zagađivača

Bosanskobrodska rafinerija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
28.11.2015.
u 07:00

Elektrana je od Slavonskog Broda udaljena 50 km zračne linije.

Kao da im emisija otrovnih plinova iz prekosavske Rafinerije nafte nije bila dovoljna, Brođani su ovih dana zabrinuti zbog mogućeg novog zagađivača u susjednoj BiH. Naime, do kraja ove godine trebala bi početi raditi termoelektrana na ugljen u Stanarima kod Doboja, u čiju su gradnju u protekle dvije i pol godine uložene stotine milijuna eura. Riječ je o postrojenju snage 300 megavata, s planiranom godišnjom potrošnjom ugljena od 2,3 milijuna tona. Elektrana je od Slavonskog Broda udaljena 50 km zračne linije.

– Skeptični smo prema obećanjima da će Stanari raditi kvalitetno i u skladu s ekološkim standardima. Njihov kumulativni utjecaj sigurno će biti velik, a i dosad smo imali velikih problema s lebdećim česticama te sumpornim i dušikovim spojevima – kaže Peter Tot-Đerđ, predsjednik udruge Eko-integral. Iz brodskih ekoloških udruga već su upozoravali na novog zagađivača u susjedstvu, čija se gradnja temelji na nepoznatoj tehnologiji kineskih izvođača.

>> Slavonski Brod: Usuglasili zaključke oko zagađenja zraka

Komentara 2

D1
d12345
14:49 28.11.2015.

Neka im Milanovićeva partija pošalje prosvjednu notu,kao i srbima i slovencima i mađarima pa da zaokruži priču.......jaooooo koliko mulac moraš biti da daš glas njihovoj kriminalnoj organizaciji.....hahaahha

BK
branko-kockica
07:08 28.11.2015.

50 kilometara zračne linije od Slavonskog Broda, pa gotovo je sigurno da će u 20 godina, ako se poklopi pogodan vjetar, bar jedna čestica pasti na Slavonski Brod. Gotovi ste, cijela županija će umrijeti u najgorim mukama. A tek kad vas migranti iz Ostojinog hot spota tuže zbog narušenog zdravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije