Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruska invazija na Ukrajinu

Građani pohrlili u Sberbanku koja se našla na udaru američkih sankcija. Redovi od jutra

Zagreb: Građani pohrlili u Sberbanku, rusku banku koja se našla na udaru američkih sankcija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
25.02.2022.
u 12:21

Dvije ruske banke, koje su obuhvaćene sankcijama, zajedno čine više od polovice bankovnog sustava u Rusiji, objašnjava se u priopćenju američkog ministarstva financija.

Hrvatski građani pohrlili su u Sberbanku, rusku banku koja se našla na udaru američkih sankcija. Ispred poslovnica u Zagrebu, Splitu, Šibeniku kao i ostalim gradovima gdje su poslovnice stvaraju se redovi.

Podsjetimo, ruske banke Sberbank i VTB, koje su poznate i u Hrvatskoj zbog kreditiranja Agrokora i potom pretvaranja potraživanja u vlasničke udjele Fortenova Grupe, našle su se na udaru oštrih američkih sankcija zbog ruske invazije na Ukrajinu. Sankcije će “drastično promijeniti njihovu temeljnu sposobnost operiranja”, priopćeno je iz američkog ministarstva financija.

Ruske financijske institucije provedu devizne transakcije vrijedne 46 milijarde dolara, od čega se 80 posto tih transakcija odvija u američkim dolarima. Dvije ruske banke, koje su obuhvaćene sankcijama, zajedno čine više od polovice bankovnog sustava u Rusiji, objašnjava se u priopćenju američkog ministarstva financija. 

Više o ruskoj invaziji na Ukrajinu pročitajte OVDJE

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Viktor999
Viktor999
12:41 25.02.2022.

Tako i treba, bojkotirati sve rusko, pa neka si misle, znam da smo mi mali i nemamo tu nekog utjecaja ali kada to isto napravi cijela EU i ostali civilizirani svijet, moglo bi jako boliti putka i njegov režim

JU
juma
12:37 25.02.2022.

Koliko moraš biti lakovjeran da pored cijelog svijeta, držiš novce baš u ruskoj banci?

ST
Starotopoljanin
13:01 25.02.2022.

a tko suraduje i ulaze u ruske banke,nije valjda Hrvat.Imamo dosta drugih banaka,pored agresorske drzave i njenih banaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije