Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNICA U SAD-u

Grabar-Kitarović susrest će se s Trumpom na skupu o ovisnosti

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook
1/8
24.09.2018.
u 06:30

Planira se sastati s glavnim tajnikom UN-a, predsjednicima Turske, Ukrajine, Libanona, Paname, Kube, Angole, Gane, Namibije, Kenije...

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović otputovala je u subotu u šestodnevni posjet SAD-u u sklopu kojeg će, između ostalog, otići i u glavni grad Washington. U nedjelju je bila u – New Yorku.

– Dragi moji hrvatski iseljenici, moj posjet SAD-u nije mogao početi na bolji način od druženja s vama, a očekuje me jako intenzivan tjedan u kojem imam 18 bilateralnih sastanaka s predsjednicima i predstavnicima vlada, govor pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda, kao i nekoliko govora na raznim drugim konferencijama koje se odnose na mlade, položaj žena u društvu i zaštitu okoliša – rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u govoru na 25. svečanoj obljetnici Nacionalne federacije hrvatskih Amerikanaca (National Federation of Croatian Americans), održanoj u Hrvatskom centru nakon svete mise u crkvi Svetog Ćirila i Metoda i Svetog Rafaela na Manhattanu.

U govoru je istaknula koliko je bitan odnos s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, s kojim je nedavno u Brusselsu raspravljala o trgovini i investicijama.

– S predsjednikom Trumpom imam odličan odnos, nekoliko puta našli smo se i razgovarali, a tijekom našeg posljednjeg susreta rekla sam mu da sam primijetila da ima dosta zainteresiranih investitora. Međutim, imamo problem dvostrukog oporezivanja i složili smo se da moramo nešto napraviti po tom pitanju. Vjerujem da ćemo to uskoro riješiti, kao i program viza za hrvatske državljane.

S američkim predsjednikom Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se u ponedjeljak na “Globalnom pozivu za rješavanje problema ovisnosti”, a navečer će imati priliku družiti se s Trumpom i prvom damu Melanijom na svečanom prijamu za državnike, organiziranom u Lotte Palace Hotelu na Manhattanu.

Prvi govor predsjednice u UN-u zakazan je u ponedjeljak na Mirovnom summitu Nelsona Mandele, dok će u utorak govoriti pred Općom skupštinom. Tijekom šestodnevnog službenog posjeta Americi, u New Yorku se predsjednica planira sastati s glavnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom, predsjednicima Turske, Ukrajine, Libanona, Paname, Kube, Angole, Gane, Namibije, Kenije, Paragvaja i Kosova, s premijerom Vijetnama, ministrom vanjskih poslova Rusije i jordanskim kraljem Abdullahom II. Ibn Al Husseinom.

Posjet će zaključiti odlaskom u Washington na poziv Johna Allena, predsjednika instituta Brookings, u seriji razgovora sa svjetskim čelnicima.

Komentara 39

Avatar Jean-Michel Nicolier
Jean-Michel Nicolier
08:30 24.09.2018.

Autori komentara kao što je ovaj "kordunmoj" od muke neznaju što bi pisali tušoj predsjednici, ali žive u njenoj zemlji, zemlji koja nije njihova. Znamo mi kako je vama nehrvatima, ja bi vam preporučio da kupite traktore, a pravac je jasan.

KO
koraknaprijed
09:23 24.09.2018.

Kraljica svih Hrvata,rekao sam HRVATA!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:32 24.09.2018.

Inteligentna - lijepa - sposobna.......... NASA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije