Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terzić suspendiran

Gotovac o izbacivanju iz SDP-a: Neću se žaliti, bio sam svjestan kako će se postupak odviti

Zagreb: Članovi Kluba gradskih zastupnika SDP-a održali konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
13.09.2022.
u 21:17

Velikom većinom glasova (samo dvoje protiv) Gotovac je izbačen večeras iz stranke zbog odluke Gradskog odbora donesene prošli petak kojom je razvrgnut koalicijski sporazum s Možemo u Zagrebu.

Neću se žaliti, nisam osvetoljubiva osoba. Realan sam čovjek i svjestan sam bio nakon što se postupak odvijao kako se odvijao kako će i završiti - prva je to izjava sada bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca nakon isključena iz SDP-a.

Velikom većinom glasova Gotovac je izbačen večeras iz stranke zbog odluke Gradskog odbora donesene prošli petak kojom je razvrgnut koalicijski sporazum s Možemo u Zagrebu.

Svaki kraj je neki početak, a ovaj ide uz tugu što se to događa, do danas, mom SDP-u - poručio je za Večernji list Gotovac. Dodao je i kako postoji mnogo načina za djelovanje te kako će on svoje nastaviti i dalje i kako će uvijek biti u socijalnoj tematici i na strani rada i socijalno ugroženih. 

Nakon više od tri sata rasprave, u kojoj su najprije saslušali i ispitivali Gotovca, a potom raspravljali bez njega, članovi Predsjedništva su velikom većinom glasali za njegovo izbacivanje iz SDP-a, dok je protiv bila Sabina Glasovac. Izglasana je i dvogodišnja suspenzija Davora Terzića, izvršnog tajnika za središnju Hrvatsku.

Predsjedništvo stranke odlučilo je tako nakon što je zagrebačka organizacija SDP-a na čelu s Gotovcem,u petak, 9. rujna, odlučila raskinuti sporazum o suradnji s Možemo! Zbog, kako tvrde, nezadovoljstva modalitetom suradnje, nedostatkom sastanaka, komunikacije i koordinacije te sveobuhvatnim tretmanom koji su imali kao junior partner u Gradu Zagrebu.

Odluka zagrebačkog ogranka SDP-a iznenadila je centralu stranke na Iblerovu trgu, ali i čelnika Možemo! i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, koji je izjavio da neće pristati ni na kakve ucjene i da je tu cijenu spreman platiti i novim izborima.

VIDEO: Kako pripremate kajganu? Jedan će je neočekivani sastojak učiniti savršeno prozračnom

Komentara 18

IV
ivanno1
21:32 13.09.2022.

Aktivisti MOŽEMO kontroliraju SDP. Koji propaliteti su ti sdp-ovci, totalno podređeni uličarima koji uništavaju Zagreb.

PA
papiribica
21:27 13.09.2022.

Tja, što reći? Preostaje još samo da u onome što je ostalo od SDP-a prebojaju u boje Možemo-a i proglase kapitulaciju pred valjaocima tla i borcima za zeleniju travu.

DU
Deleted user
21:46 13.09.2022.

Ovaj Gotovac je teška naivčina, kakve veze ima ovaj SDP sa rsdnicima i socijalnim pravima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije