Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR NA PAPUKU

Gorio Papuk, požar ugašen nakon petosatne borbe

pozar
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
1/5
29.03.2012.
u 20:18

Policija i protupožarni inspektori istražuju tko je prouzročio požar koji je opožario više od 20 hektara bukove šume

SLATINSKI DRENOVAC  -  Kada je danas oko 13 sati buknuo požar u bukovoj šumi, na predjelu Mala Radetina nedaleko Planinarskog Doma Jankovac radnici koji su u blizini rušili stoljetna stabla bukve pokušali su, bezuspješno, zaustaviti vatru koja se brzo proširila spaljujući suho lišće, raslinje i drveće. Tek kada su, sat kasnije, o požaru u Parku prirode Papuk, rendžeri obavijestili vatrogasce i Službu spašavanja 112, krenula je šira akcija gašenja u koju se uključilo više od stotinu gasitelja. Zbog teško pristupačnog planinskog područja gasitelji su požarište sanirali tek uz pomoć priručnih sredstava za gašenje, pa se je gašenje odušilo do 19 sati kada je gasiteljima pomogla i kiša.

U gašenju požara sudjelovalo više od stotinu gasitelja 

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Venus potvrdio je za Večernji list da je u gašenju požara sudjelovalo više od stotinu djelatnika Hrvatskih šuma, dobrovoljnih vatrogasaca iz Orahovice, Čačinaca i Zdenaca, te profesionalna vatrogasna postrojba iz Slatine. Opožareno je više od 20 hektara bukove šume, ali na najvećem dijelu požarišta nisu izgorjela stabla, već samo suho lišće i raslinje.  Policija istražuje kako je nastao požar koji je prijetio uništenju zaštićenih dijelova u najljepšem slavonskom gorju i istoimenom Parku prirode Papuk. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije