Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordana Deranja:

'HUP kroz 16 pitanja postavljenih strankama nije ocjenjivao rad ove Vlade'

Gordana Deranja
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
27.05.2015.
u 15:35

Gordana Deranja naglasila je da na izostanak cjelovitih reformi ne ukazuju samo poslodavci već i sindikati, Europska komisija i veliki dio javnosti

- Hrvatska udruga poslodavaca kroz 16 pitanja postavljenih strankama nije ocjenjivala rad ove Vlade, već smo od političkih stranaka zatražili da prije izbora građanima jasno kažu što će i kako učiniti u područjima u kojima je potrebno napraviti značajan napredak, ako dobiju priliku voditi zemlju - poručila je predsjednica HUP-a Gordana Deranja u priopćenju.

HUP je, podsjetimo, uoči parlamentarnih izbora strankama postavio 16 pitanja o najvažnijim problemima koji poduzetnicima i poslodavcima ograničavaju mogućnost rasta i razvoja njihovih kompanija. Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić danas se osvrnuo na ta pitanja rekavši kako je Vlada donijela niz reformi koje Hrvatsku izvlače iz gospodarske krize.

Gordana Deranja naglasila je da na izostanak cjelovitih reformi ne ukazuju samo poslodavci već i sindikati, Europska komisija i veliki dio javnosti.

- Kao odgovoran socijalni partner čitavo vrijeme ukazujemo na nužnost promjena i o statusu reformi govorimo svakih šest mjeseci. Tako ćemo i na ovogodišnjem Danu poduzetnika objaviti novi HUP Skor u kojem se matematički, na osnovi službenih podataka, daje izračun o napretku, odnosno, izostanku reformi. Činimo to upravo kako bismo realno mogli procijeniti napravljeno i utemeljeno govoriti o svemu onome što tek treba učiniti. Vjerujemo da na ovih naših na 16 pitanja nije teško odgovoriti i očekujemo da će se parlamentarne stranke na njih očitovati u svojim predizbornim programima - poručila je Gordana Deranja.

>> Grčić: Ne prihvaćam ocjene da nije ništa napravljeno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije