Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKOL U SDP-u

Ovo je pismo kojim dio SDP-a traži Bernardićevu ostavku

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.07.2018.
u 11:13

- Svi oni kojima je stranka u interesu da stranka i građani Republike Hrvatske dobiju od SDP-a najviše što mogu dobiti trebali bi se zalagati za ovo rješenje. Imamo situaciju koju građani ne zaslužuju. Oni zaslužuju bolji SDP te da svi oni koji vode stranku shvate svoju odgovornost - komentirao je Maras novinarima u Saboru.

Tražim od vodstva SDP-a da raspiše nove unutarstranačke izbore jer je situacija u stranci neodrživa, kazao je danas predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras. Želi, dodaje, da članice i članovi SDP-a daju legitimitet novim ljudima koji će voditi stranku u budućnosti.

- Svi oni kojima je stranka u interesu da stranka i građani Republike Hrvatske dobiju od SDP-a najviše što mogu dobiti trebali bi se zalagati za ovo rješenje. Imamo situaciju koju građani ne zaslužuju. Oni zaslužuju bolji SDP te da svi oni koji vode stranku shvate svoju odgovornost - komentirao je Maras novinarima u Saboru.

Večernji list u posjedu je pisma kojim dio SDP-ovaca traži Bernardićevu ostavku.

Foto: VLm

On nije dao svoj potpis na pismo kojim 90-ak članova stranke traži od šefa Davora Bernardića da odstupi s čela SDP-a, no naglašava da više uopće nije važno tko je, a tko nije potpisao pismo.

Osvrnuo se i na nagodbu u Agrokoru za koju očekuje da će biti izglasana.

- Očekujem da Agrokor krene dalje, ali, na žalost, očekujem i da će se repovi iz Agrokora još godinama vući, što se tiče netransparentnog rada Vlade i povjerenika zadnjih godinu dana - zaključio je Maras.

I SDP-ova Sabina Glasovac, koja je također potpisala pismo kojim se traži Bernardićeva smjena, kaže da joj je nepojmljvo da se na Predsjedništvu ne raspravi sadržaj pisma.

- Nedopustivo je da se ignoriraju zahtjevi 90 ljudi. Pritom ne govorim o saborskim zastupnicima nego o ljudima koji svaki dan na terenu, kao župani, gradonačelnici, načelnici općina i njihovi zamjenici, moraju provoditi program socijaldemokracije i braniti naše politike, a to u ovom trenutku nije nimalo jednostavno - komentira Glasovac koja je uvjerena da se na idućoj sjednici Predsjedništva neće zaobići ova priča kao jučer.

Što ako potpisnici peticije opet ostanu manjina u Predsjedništvu, upitana je.

- Biti u manjini ne znači da niste u pravu. Što bi se trebalo, prikloniti većini i oportunistički o svemu šutjeti? Mislim da ne. Naša je dužnost i obveza da govorimo da stvari nisu dobre. Ne bih mogla živjeti s tim da sada šutim. Po Statutu uskoro moramo imati sjednicu Glavnog odbora, dakle rasprave će biti. Samo, suludo je da tu raspravu na Predsjedništvu izbjegavaju oni koji bi je mogli otvoriti - tvrdi Glasovac.

Nadam se da na toj idućoj sjednici neće biti predloženo izbacivanje članova Predsjedništva, a ne vidi ni zašto bi.

- Jučer su legalno izabrani članovi Predsjedništva zamoljeni da napuste službenu prostoriju stranke da bi se odvijao nekakav neformalni razgovor. Koliko ja znam neformalni razgovori dosad su se vodili u kafiću, a u službenim stranačkim prostorijama bile su sjednice na kojima su pravo raspravljati imali svi legitimno izabrani. Ne znam zašto se ljude progoni i tjera sa sjednica tijela stranke - zaključuje Glasovac.

Komentara 28

DU
Deleted user
11:21 04.07.2018.

Siroti Maras, ne razumije da mu se partija raspala. Uskoro više neće biti lagodnog uhljebljenja u Saboru. Što će siroti sada; nikada nije radio ništa a sada će "na ulicu".

Avatar southman
southman
11:32 04.07.2018.

R.I.P SDP !!

LU
Lujo123
12:21 04.07.2018.

hajde bre napravite to u pašaluku i ostanite tam gdje i spadate!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije