Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

Goran Gotal bit će kandidat HDZ-a za međimurskog župana, prioritet veće plaće

Goran Gotal
26.02.2021.
u 14:36

Gotal je kao glavni problem u Međimurju naveo nisku prosječnu plaću, što je, smatra, nepravedno i neprirodno s obzirom na produktivnost i radne navike Međimuraca

Pravnik Goran Gotal bit će HDZ-ov kandidat za župana Međimurske županije, Tomislav Marković kandidat za gradonačelnika Čakovca, Ljubomir Kolarek za gradonačelnika Preloga, Dražen Srpak za gradonačelnika Murskoga Središća, a Matija Žugec ide u borbu za načelnika najveće međimurske općine Nedelišće. Kandidati su se predstavili danas u centru Čakovca.

Gotal je kao glavni problem u Međimurju naveo nisku prosječnu plaću, što je, smatra, nepravedno i neprirodno s obzirom na produktivnost i radne navike Međimuraca. - Međimurje već više od 20 godina kao da stoji na mjestu. Svoj standard više dugujemo radu naših roditelja i djece u inozemstvu, nego radu u Međimurju. Svi smo toga potiho svjesni, recimo to naglas i idemo to promijeniti! - rekao je Gotal i dodao da Međimurje 2025. mora biti kraj s više poslova budućnosti i većih plaća.

- Dosta je bilo 70 godina iseljavanja Međimurki i Međimuraca, dosta je bilo toga da obitelji ovise o njemačkim i austrijskim plaćama i mirovinama - istaknuo je. Teme kojima će se baviti HDZ-ovi kandidati su uspostava prve prave razvojne vertikale županija - država, snažnija potpora međimurskom poduzetništvu, obrtništvu i poljoprivredi, pogotovo u industrijama visoke dodane vrijednosti, jedinstvena platforma e-Investicije radi privlačenja kvalitetnih ulaganja, osnovanje Međimurskog sveučilišta, jednosmjenska nastava u cijelom Međimurju, projekt prave Zračne luke Međimurje... - Nezdravo je postojeće stanje u kojem Grad ne razgovara sa Županijom i obratno. To ide na izravnu štetu građana. Treba nam razvojna vertikala grad - županija - država, a ne svađe i svađice koje Međimurje drže taocem nečijih ega - smatra T. Marković.

Komentara 3

NE
Neo001
16:56 26.02.2021.

Hoće li konačno Međimurci progledati kako su ih vodile komunjare i kakvo zlo su im počinile, najvrijedniji dio naroda sa najnižim plaćama. Međimurce spašavaju tisuće onih koji su otišli raditi u inozemstvo

GE
generacija57
14:55 26.02.2021.

Veće plaće i manje rada,lud bio tko povjeruje.

BR
branka1958
16:17 26.02.2021.

Hdz ce vam povecati 🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije