Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljom u 2

Goluža: Grad i država ne smiju dati niti jednu kunu za maksimirski stadion

Foto: Nedjeljom u 2
16.10.2022.
u 17:01

Tvrdi da priziv savjesti ženi ne ograničava pravo na dobivanje zdravstvene usluge, već omogućuje liječnicima da zadrže osobni integritet, a napomenuo je i da on postoji u mnogim zemljama Europske unije.

Dr. sc. Trpimir Goluža, ginekolog i nestranački zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini iz Kluba Mosta danas se u emisiji Nedjeljom u 2 osvrnuo na uspjehe i neuspjehe Tomislava Tomaševića, svoju medicinsku karijeru te vlastite stavove o pobačaju.

Komentirajući rad zagrebačke vlasti, kao pozitivno je naveo zaustavljanje određenih projekata koje smatra štetnima za Zagreb, npr. projekt Badel, no govoreći o novom modelu odvoza otpada, kaže da je situacija gora nego prije. "Vremena im treba dati, vremena im dajemo. Međutim, mi ne možemo šutke promatrati da se donose odluke koje su potencijalno štetne za kvalitetu života građana Zagreba" rekao je Goluža u Nedjeljom u 2.

Prema njemu, trebalo bi prodati gradske nekretnine koje nisu u funkciji, a izričito je naglasio kako država i grad "ne smiju i ne trebaju dati niti jednu jedinu kunu za izgradnju maksimirskog stadiona". Sramotnom je ocijenio odluku da se ne gradi Centar za translacijsku medicinu u bolnici Srebrnjak, a ustvrdio je i da se Tomašević s voditeljicom projekta sastao samo jednom. Podržao je gradnju nove bolnice u Novom Zagrebu, rekavši da bi trebalo izmjestiti bolnice koje su u centru grada zbog problema s prometom.

Spomenut je i slučaj iz 2015. kada je za vrijeme medicinskog zahvata Goluža ostavio iglu u tijelu pacijentice. Naglasio je da iglu nije zaboravio već je ona ostala u tkivu i nije mogao doći do nje. Kaže da mu je bilo jako teško i da situaciju nikada nije pokušavao prikriti, te da je sve na kraju dobro završilo. "Učinjen je carski rez na kojemu je pronađena igla" objasnio je, dodavši kako su i dijete i majka prošli zdravi i bez komplikacija.

Kada je upitan podržava li zabranu pobačaja, ginekolog Goluža taj je zahvat opisao kao "poraz ljudskosti" te naveo da je "naravno" protiv pobačaja, no da nikako ne podržava kriminalizaciju jer se "time ne bi ništa riješilo". On smatra da bi trebalo donijeti mjere i okvire koji bi minimalizirali broj pobačaja u državi.

Tvrdi da priziv savjesti ženi ne ograničava pravo na dobivanje zdravstvene usluge, već omogućuje liječnicima da zadrže osobni integritet, a napomenuo je i da on postoji u mnogim zemljama Europske unije. Kaže da je osobno pobačaje izvodio samo u slučaju besperspektivnih trudnoća, no ne i na zahtjev.

VIDEO: Izlet na Medvedgrad: Učenik 7. razreda i dvije profesorice imali jače reakcije na ubod stršeljna, prebačeni su u bolnicu

Komentara 84

PA
papiribica
17:21 16.10.2022.

U našoj politici svi nešto protiv: protiv stadiona, protiv metroa, protiv normalne željeznice, protiv stranih kompanija, protiv eura, protiv Europe... Hoćemo napokon gradonačelnika koji je ZA metro, stadion, razvijen grad, dobru infrastrukturu, uređen okoliš, spalionicu... i to ne za 200 godina, već od prvoga dana.

KL
klamerko
18:01 16.10.2022.

Za to nema novaca, ali za oktroirane kadrove ima, za LGBT zajednicu ima, za ljude sa zna-se kojom članskom iskaznicom ima, za bivše komunjarske kadrove ima, korumpirane medije ima, za trenutnu gradsku garnituru na vlasti i sve njihove uhljebe ima, za plaće, penzije i obnovu agresorskih kuća ima, za udomljavanje i financiranje ilegalnih migranata - također ima. S druge strane ni za stadion nema, ni za nizinsku željeznicu nema, ni za osuvremenjivanje HV-a nema, ni za INA-u i ostalu industriju u RH nema, ni za bolnice i doktore nema, ni za domaće gospodarstvenike nema, ni za navodnjavanje i obrane od poplava nema, ni za nova ulaganja u energetiku - nema. Umjesto toga, Hrvatska je odbila primiti Hrvate iz Čilea, očito zato jer ideološki ne odgovaraju. Novaca ima samo za ciljano ideološki podobne koji očigledno moraju istovremeno biti i nesposobni za učiniti bilo što korisno od javnog interesa i još moraju imati vrlo naročita ideološka krvna zrnca, jer samo za te i takve ima novaca. To ja nazivam unutarnjom hibridnom agresijom koloniziranih kadrova protiv vlastite države koja ih hrani i mazi i još im je osobni bankomat!

VI
Visibaba
18:12 16.10.2022.

Tko je vlasnik NK Dinamo neka gradi stadion za svoj klub. Ili ako će ga izgraditi Grad, onda neka Dinamo plaća Gradu Zagrebu najam. Nismo više u socijalizmu. Tko je vlasnik taj neka investira. Svoje novce. A ne novce poreznih obveznika, a zaradu će spremati sebi u džep. Da ne bi. Zagrepčani nisu dužni financirati NK Dinamo u bilo kojem obliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije