Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
shopping centar

Golubica Mall otvorila vrata građanima Vukovara

Golubica mall Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/6
28.11.2013.
u 13:25

U središtu Vukovara u objekt od oko 9000 kvadrata Agrokor je uložio oko 70 milijuna kuna. Centar na tri etaže imat će trgovinu Konzum, drogeriju Kozmo, trgovine odjeće, obuće... Za 12. prosinca najavljeno otvorenje Cinestara, tri kinodvorane s ukupno 410 mjesta.

Simboličnim presjecanjem vrpce od strane predsjednika Nadzornog odbora Agrokora Ivana Todorića i gradonačelnika Vukovara Željka Sabe danas je svečano otvoren tržni centar Golubica Mall koji se nalazi u središtu Vukovara.

Golubica Mall, čiju je izgradnju financirao Agrokor, prostire se na tri etaže, ukupne je površine 9000 kvadratnih metara i zapošljava stotinjak radnika. U Golubici Mall nalaze se maloprodajni objekti Konzum maxi prodavaonice, Kozmo drogerije, KIK-a, Deichmanna, Tob-a, Ferivija, Accessories, HPB-a i Takka. Za 12. prosinac najavljen je i početak rada Cinestara koji će imati tri dvorane sa 410 mjesta.

– S ovom investicijom, koja iznosi 70 milijuna kuna, zaokružili smo planirani investicijski ciklus na području Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije koji je vrijedan 600 milijuna kuna. Od tog iznosa 530 milijuna kuna uloženo je u vukovarsku tvrtku VUPIK gdje su obnovljene sve farme, uloženo je u ratarstvo, vinogradarstvo… Obnovljeni su i silosi na Dunavu preko kojih će uskoro godišnje prolaziti 400.000 tona raznih žitarica, rekao je Todorić.

Najavio je i da Agrokor planira dalja ulaganja na području Vukovara tako da se planira izgradnja bio plinskih postrojenja, navodnjavanje dodatnih 2000 hektara poljoprivrednog zemljišta te izgradnja staklenika za proizvodnju povrća. U te projekte biti će uloženo dodatnih 200-ak milijuna kuna. Inače, samo tijekom ove godine Agrokor je na području Hrvatske i regije investirao oko 1,5 milijardi kuna.

Na upit novinara koliko Agrokor osjeća teret krize Todorić je rekao da se to najbolje vidi po rastu prihoda u zadnjih pet godina koja su manja od rasta kakav su bilježili ranije ali i da se bnada da će ubrzo tržište kreniti naprijed a sa njime i Agrokor.

- Ovo je značajan dan za Vukovarce jer je Golubica Mall  svojim sadržajima obogatila društveni i gospodarski život grada. Zadoovljni smo jer su Vukovarci dobili jedan novi sadržaj, a Vukovar je i deveti grad u Hrvatskoj koji će imati uskoro Cinestar, rekao je Sabo kojemu je ovom prilikom uručen i poklon bon od Konzuma koji će biti iskorišten za uređenje jednoga od dječjih igrališta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije