Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izašli iz vlasti u Osijeku

GOGO: Ponašaju se kao i HDSSB, glasovat ćemo protiv njihovih odluka

zračna luka osijek
Davor Javorović/PIXSELL
30.11.2013.
u 12:00

GOGO traži ostavku Ante Đapića na čelu Vijeća i primjenu svih njihovih dosadašnjih uvjeta o zapošljavanju, "što mora rezultirati otkazivanjem ugovora osobama koje su zaposlene bez natječaja"

Vladajuću koaliciju u Osijeku, okupljenu oko gradonačelnika Ivice Vrkića, napustila je Građanska opcija Grada Osijeka – GOGO.

-GOGO je izgubio kvalitetnog i vjerodostojnog sugovornika u gradonačelniku i koalicijskim partnerima, smatramo da smo im dali dovoljno vremena i prilike da promijene svoje ponašanje. Promjena se nije dogodila i mi više ne želimo dijeliti političku odgovornost za loše odluke drugih – kazao je Miroslav Vanek, čelnik GOGO-a. Ne žele sudjelivati u vlasti koja se ponaša, dodao je, jednako kao i prošla. Gradonačelnik Vrkić i njegovi koalicijski partneri, prije svega Ante Đapić, prihvatili su, navode oni, "stari način upravljanja gradom nasuprot modernom, urbanom i transparentnom".

- Pristali smo napraviti kompromis i izabrati za predsjednika Vijeća (Anto Đapić, nap.a.) osobu koju inače ne bi birali, a zauzvrat smo tražili samo ispunjavanje uvjeta koji bi jamčili drugačije upravljanje, barem u transparentnijem zapošljavanju u gradski sustav. Apsurdno je da upravo osoba koju smo, nakon prihvaćanja naših uvjeta, izabrali za predsjednika Vijeća izigrava dogovorena pravila – istaknuo je gradski vijećnik Miroslav Šimić.

Glasovat će ubuduće, poručuju, protiv svih odluka koje predloži gradska vlast, osim onih za koje drže da su konstruktivne i usmjerene na opće dobro svih građana.

-Budući je HDSSB već dokazao kako se dobro snalazi u političkim trgovinama, a sada samo jedan vijećnik čini većinu u Gradskom vijeću, poručujemo našim dojučerašnjim partnerima da nas u slučaju krize ne zovu i ne pozivaju se na viši interes – istaknuli su.

Ako ih ipak pozovu, uvjeti su im jasni: traže ostavku Ante Đapića i primjenu svih njihovih dosadašnjih uvjeta o zapošljavanju, "što mora rezultirati otkazivanjem ugovora osobama koje su zaposlene bez natječaja". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije