Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt Adeline Mihaljevič-Jurić

Godinu dana manje zatvora jer je djevojka sama sjela s pijanim vozačem u automobil

Adelina Mihaljević Jurić
Foto: Obiteljski album
1/2
12.11.2015.
u 22:15

Umjesto četiri i pol, Dino Bosanac (23) odležat će tri i pol godine zatvora zbog smrti Adeline Mihaljević-Jurič (23) na Štefanje 2013. Između Valpova i Belišća. Viši mu je sud, tako, kaznu smanjio za 12 mjeseci. Dino Bosanac sjeo je kobne noći za upravljač Adelinina automobila. Sletjeli su s ceste oko 5.45 sati. Djevojci je noga proletjela kroz bočno staklo i zaglavila se. Mladić je izašao, obukao jaknu i odšetao kući tri-četiri kilometra. Imao je 1,50 promila alkohola u krvi. Zaspao je kod kuće, a djevojka je iskrvarila u vozilu Hitne pomoći.

Zbog izazivanja nesreće osuđen je ljetos nepravomoćno na četiri godine, a radi bijega s mjesta nesreće na godinu i pol dana zatvora, što čini jedinstvenu kaznu od četiri i pol.

– Zanemarena je još jedna olakotna okolnost, evidentan je doprinos sada pokojne Adeline Mihaljević-Jurič nastanku prometne nesreće, budući da je povjerila očito alkoholiziranom optuženiku da ju vozi u njezinom automobilu – stoji u obrazloženju višeg, Županijskog suda u Osijeku.

Osuđen je tako pojedinačno na tri godine te deset mjeseci zatvora, odnosno jedinstveno na tri i pol godine zatvora.

Dino Bosanac ne spori da je vozio automobil, no tvrdi kako je bio u šoku, nesvjestan što se zbiva te se detalja ne sjeća. Tvrdi kako nije svjesno ostavio bespomoćnu Adelinu u slupanom vozilu.

Suđenje je bilo izrazito mučno za obje obitelji, a objema su, nesumnjivo, životi okrenuti naglavce.

– Crkni! Crkavaj kap po kap! Smrade! – vikala je žrtvina majka Ljiljana Mihaljević - Jurič na sudskom hodniku nakon jedne rasprave. Rukama je i nogama udarala optuženika, strgala mu je i svukla košulju.

Proces je obilježio i propust policije. Iako je potpisan na zapisnik o oduzimanju odjeće, Roman Mandić  s očevidom nije imao – nikakve veze. U kući je pak bio njegov kolega Elvis Prelčec, čije je ime također pod zapisnikom. No, ni on nije, ustvrdio je, dirao jaknu, majicu, hlače i tenisice koje je te noći nosio Dino Bosanac. Trebale su dvije sudske rasprave da se utvrde točne okolnosti.

>> Izudarala vozača koji joj je usmrtio kćer: Crkavaj kap po kap, smrade!

Komentara 11

DU
Deleted user
00:18 13.11.2015.

Nakon nesrece izasao iz auta, obukao jaknu i odsetao do kuce 3 km. A djevojku ostavio da krvari u slupanom automobilu. I njemu jos priznaju neku olakotnu okolnost?? Sprdnja!

DU
Deleted user
22:37 12.11.2015.

sve ispod 20 godina teške robije čista je smijurija i sprdnja hrvatskog pravosuđa...vade se na mrtvu djevojku...sramota. covjek je sjeo mrtav pijan za volan auta....svjesno..to je teško ubujstvovo sa namjerom...iz gore navedenog.....kakva olakotna okolnost. otegotna je okolnost to sto je vozio tudji auto..... cista korupcija na djelu samo ostecena strana to ne vidi....

GR
grodar
06:21 13.11.2015.

Ma 20 godina bez razmisljanja. Pa ubio je djevojku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije