Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVOZ PACIJENTICE

Gliser zbog kvara nije uspio doći do Splita: 'Nisu veslali natrag, pokvario se jedan motor'

Foto: Facebook/Ivana Marković
1/2
12.05.2023.
u 11:47

Pacijentica je zbrinuta, a danas bi zamjenski gliser trebao biti porinut u more - rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske dr. Leo Luetić.

Gliser za hitni medicinski prijevoz pacijenata s otoka Brača trebao je prevesti pacijenticu kojoj je od jutarnjih sati bilo loše, no zbog problema s motorom gliser nije mogao do Splita. Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske, dr. Leo Luetić, demantira navode kako su otkazala oba motora te da su članovi posade morali veslati natrag.

- Odmaknuli su oko kilometar od obale. Nisu veslali natrag. Prema dojavi od voditelja Ispostave hitne medicine Brač, kao i od koncesionara, služili su se drugim motorom za vratiti se natrag. Kako nisu bili sigurni ni u taj drugi motor, nisu se željeli upustiti u avanturu da idu prema Splitu. Dakle, jedan motor je otkazao. Ovaj drugi je služio za povratak, ali navodno ni on nije bio u besprijekornom stanju. Veslali nisu, takvim saznanja nemam. Pacijentica je zbrinuta, a danas bi zamjenski gliser trebao biti porinut u more - rekao je za 24 sata Luetić. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
13:15 12.05.2023.

Čitam: " za vratiti se natrag." ?? Dosta bi ( i ispravno) bilo "za povratak".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije