Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poništene diplome

Ovo je popis provjeravanih diploma! Tko je i zašto poštedio sedmoricu?

vaso
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/2
27.03.2014.
u 20:28

Ured predsjednika: Silvije Toplak korektno obavlja svoj posao. A što će biti s njegovom funkcijom, odlučit će MUP jer je njihov radnik

Visoka policijska škola poništila je diplomu Milijanu Brkiću Vasi, glavnom tajniku HDZ-a i bivšem zamjeniku ravnatelja policije, a odluka je jučer (u četvrtak) objavljena u Narodnim novinama. Osim Brkiću, diploma Visoke policijske škole poništena je još 18 policajaca, među kojima su i Robert Ljutić, zamjenik šefa kabineta zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, Silvije Toplak, jedan od šefova osiguranja predsjednika Ive Josipovića...

Interna revizija

Diplome su im poništene jer je interna revizija MUP-a utvrdila da je riječ o plagijatima jer je većina njih plagirala diplomski rad koji je 2009. izradio policijski načelnik Stanko Tomić. On je svoj diplomski rad branio kod mentora Mate Pušeljića, koji je nakon izbijanja afere suspendiran zajedno s Franjom Magušićem jer je interna revizija ustanovila da su većem broju policijskih djelatnika, među njima i Brkiću, omogućili da godinu-dvije poslije plagiraju Tomićev rad. Hoće li Brkić i kazneno odgovarati, tek će se vidjeti jer, kako je novinarima kazao Ranko Ostojić, ministar policije, MUP će o eventualnoj prijavi protiv Brkića odlučiti nakon konzultacija s DORH-om.

– O tome sam već sve rekao, no mogu dodati da je ovaj protuzakoniti politički igrokaz pokrenula nesposobna ekipa Ostojić, Dominić i Bertina, koji se u MUP-u umjesto svojim poslom bave političkim podmetanjima. Zato im statistike i jesu najgore u povijesti države. Naravno da će im zbog protuzakonitosti ovo pasti na višoj instanciji. Izmišljanje ovakvih afera i guranje u medije neće, naravno, prikriti njihov nerad, neznanje i štetu koju rade ovoj državi – rekao je danas Brkić.

Rezultati povjerenstva za pregled završnih specijalističkih radova. Povjerenstvo broji 5 članova, a mi saznajemo da se "nisu svi članovi Povjerenstva složili s ovom procjenom, pa nisu potpisali ovakav nalaz". Ekskluzivno donosimo 7 imena koja su imala isti nalaz Povjerenstva, no nisu objavljeni u Narodnim novinama (7, 10, 16, 18, 21, 23, 25,).

Diplomirani kompilatori

Nije dugo trebalo čekati ni komentare HDZ-ovih političkih protivnika pa se iz redova SDP-a oglasio Nenad Stazić: – Vidim dva problema, a prvi je da je glavni tajnik HDZ-a falsifikator i očekujem da HDZ nešto poduzme te da se od toga distancira, da pokaže kako nije falsificiranje nešto što ta stranka inače podržava. Drugi je problem što je čovjek dugo primao plaću za mjesto za koje je predviđena visoka stručna sprema, a on je nije imao, što znači da bi novac trebao vratiti. Ako HDZ ne poduzme ništa, to znači da HDZ podržava falsifikatore, a to moraju znati njihovi birači. Laburist Dragutin Lesar misli da bi se u cijelu priču trebao uključiti i DORH.

– Postoje osnove da se DORH pozabavi ovim pitanjem, a nakon pravomoćne presude može se pokrenuti postupak vraćanja protupravno stečene imovine, beneficija i svega drugog – kazao je Lesar dodavši i da bi naši fakulteti mogli razmisliti i o uvođenju novog studija – diplomirani kompilator.

>>'Monstruozno je i žalosno da netko krivotvori diplomu'

>> Stazić: Ako HDZ ne poduzme ništa, to znači da podržava falsifikatore

>> Karamarko: Brkić je kompilirao diplomski, bio je najbolji student

Komentara 581

pčelica
18:56 27.03.2014.

Najgora je stvar što kod nas ima puno lažnih diploma i svi ti prevaranti rade dok oni sa pravim diplomama ne mogu naći posao pa odlaze ili rade bez diplome na nižim poslovima.

PO
ponavljac
17:32 27.03.2014.

Interesantno je još nešto kako to da nikako da čujem da je kupljena neka diploma sa elektrotehničkoh ili strojarskog fakulteta? ili barem neki ispit? Iako sigurno i tamo ima fora sa kupovanjem knjiga i sličnoga, ali nema kupovanja ispita , zanimljivo? Ali zato su rijetki inženjeri lektrotehnike i strojarstva na javnim funkcijama , kako očekivati od gomile smeća da cijeni i poštuje ljude koji nisu snalažljivi ?

C0
cos 01
14:54 27.03.2014.

Ovo je istinita priča. Vozi stražar jednog našeg zatvora svojeg rukovodioca u Zagreb. Znajući da ovaj fakultet nije vidio a i diplomu ima vozi ga pored Prometnog fakulteta i pita. Znaš li koja je ovo ulica . Odgovor je bioo ne znam. Prođu pored fakulteta pita ga.Znaš li koja je ovo zgrada. Ovaj opet odgovara da ne zna.Stražar nije mogao izdržati i kaže mu . To ti je fakultet koji si ti završio.Sad druga prića ali također istinita. Osuđeni profesori prometnog fakulteta nalaze se na izdržavanju kazne.Znajući da im je rukovodioc završio prometni fakultet zaposlenici pitaju jednod od osuđenih profesora kod kojeg je taj rukovodioc polagao završni ispit.Poznajete li ovog čovijeka. Na njegov odgovor kako ne zna kažu mu da je on upravo kod njega branio završni rad. Ovaj sav izgubljen pravda se kako je eto mnogo studenata kod njega polagalo i tko bi sve popamtio.Za rubliku istinite priće iz Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije