Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILO EU MATRIX

Glavni autor čak 9 izvješća: Picula proglašen najutjecajnijim europarlamentarcem za vanjsku politiku

Dubrovnik: Otvaranje  dvodnevne konferencije o deset godina članstva Hrvatske u EU.
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
26.02.2024.
u 17:55

Picula je odabran temeljem utjecaja koji ima na formiranje EU zakonodavstva i dokumenata kojima se oblikuje vanjska, obrambena i sigurnosna politika Europske unije

Hrvatski europarlamentarac, SDP-ov Tonino Picula najutjecajniji je zastupnik u Europskom parlamentu na području vanjske politike, obrane i proširenja. Objavila je to danas platforma EU Matrix, koja svake godine objavljuje indeks najutjecajnijih zastupnika u EP, a Picula je odabran temeljem utjecaja koji ima na formiranje EU zakonodavstva i dokumenata kojima se oblikuje vanjska, obrambena i sigurnosna politika Europske unije. 

 - Sigurnosna, vanjska i politika proširenja Europske unije postale su, silom prilika, možda i najvažnije politike Unije, s najviše izazova u proteklih pet godina. Od odlaska Trumpove administracije koja je aktivno radila na razbijanju odnosa s EU kao glavnim partnerom, preko pandemije COVID-19 koja je razotkrila mnoge manjkavosti u unutarnjem uređenju EU, ali i našu solidarnost kao članica, do agresije Rusije na Ukrajinu, i na kraju, izraelskog brutalnog odgovora na teroristički napad Hamasa u pojasu Gaze. Upravo zato sam svoj rad u ovom mandatu u najvećoj mjeri i posvetio tim temama i politikama, kako bih dao doprinos tome da Hrvatska bude aktivan sudionik tih najvažnijih procesa, u kojima se donose odluke o budućem međunarodnom poretku - istaknuo je Picula koji je tijekom ovog mandata u EU parlamentu glavni autor devet izvješća, koja je redom Europski parlament usvojio na svojim plenarnim sjednicama.

>> GALERIJA Prosvjed europskih poljoprivrednika u Bruxellesu

Dubrovnik: Otvaranje  dvodnevne konferencije o deset godina članstva Hrvatske u EU.
1/28

Trenutno radi na desetom, o Planu rasta za zapadni Balkan vrijednom preko 6 milijardi eura. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:03 26.02.2024.

Sto ce o ovome reci njegov gospodar Zoran.Picula osuduje rusku agresiju .Mogao bi mu ovo biti zadnji mandat u eu parlamentu.zao mi je tonino ne uklapas se u politiki sdp.saucesce!

Avatar Svračak
Svračak
19:27 26.02.2024.

Zbog čega se ne objavi i podatak da je Željana Zovko najutjecajnija hrvatska zastupnica u EU parlamentu, odnosno na 20. mjestu od sto najutjecajnijih zastupnika a Sokol najutjecajniji u odboru za zdravstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije