Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Gvozdu

Glasno pjevali Thompsonove pjesme pa se sukobili s policijom

gvozd
VL
03.05.2012.
u 17:55

I dok se sudionici proslave žale na nekorektan postupak policije koja je navodno prekoračila ovlasti i primijenila silu pri uhićenju i odvođenju nekoliko sudionika proslave, policija tvrdi drukčije

Desetak mlađih Hrvata, stanovnika Gvozda, i ove su godine organizirali prvosvibanjsku proslavu. Nakon proslave uz jezero, okupili su se u kafiću Šokčić u središtu mjesta. Tu je proslava izmakla kontroli. Pjesma i povici uz Thompsonovu glazbu s džuboksa postajali su sve glasniji, pa su mještani oko 19.30 sati pozvali policiju zbog narušavanja javnog reda i mira.

I dok se sudionici proslave žale na nekorektan postupak policije koja je navodno prekoračila ovlasti i primijenila silu pri uhićenju i odvođenju nekoliko sudionika proslave, policija tvrdi drukčije.

Na poziv mještana stiglo je pet policijskih službenika koji su utvrdili da na terasi ugostiteljskog objekta nekoliko vidno alkoholiziranih osoba sluša glasnu glazbu i pritom viče i galami, ističu u MUP-u dodajući kako su se oglušili na zapovijed da prestanu s daljnjim narušavanjem reda i mira. Policija dodaje kako su se u prosvjedu prema policajcima posebno isticali mještani od 21 i 28 godina.

Kada je 21-godišnjak doveden do službenog vozila, šakom je udario vrata i oštetio ih, a tom je prilikom i lakše ozlijedio jednog policajca. Njegov stariji kolega fizički se suprotstavio uhićenju i prijetio im ubojstvom, dok je 18-godišnja djevojka vikala i lakše ozlijedila drugog policajca. Iako sudionici proslave tvrde kako je 28-godišnjak bačen na pod marice i na asfalt, a tom prilikom je i ozlijeđen, policija tvrdi da se sam bacao po marici glumeći epileptični napad te da je, kad je izveden, nastavio bacati se i glavom udarati u asfalt, pa mu je pružena prva pomoć.

Policajci su pozvali pomoć iz Gvozda i Gline, ali mir je uspostavljen tek dolaskom pripadnika interventne policijske jedinice iz Siska. Epilog je uhićenje četiriju mještana Gvozda i jedne mještanke, a policija ističe da su svi, osim djevojke, već evidentirani kao višestruki počinitelji kaznenih djela. Svih petero osumnjičenih kazneno je prijavljeno zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, 21-godišnjak i zbog uništenja tuđe stvari, a 28-godišnjak zbog prijetnje.

Komentara 331

MR
mravac8
21:24 03.05.2012.

Sekhmet Zašto?! Pa što misliš čemu služi policija? Da piše prometne kazne?

CC
Chicago Chicago
10:47 04.05.2012.

04.05.2012. u 07:48h tomakzg je napisao/la: Da su slušali Cecu, vjerojatno ne bi bilo ovog članka!!! ------------------------------------------------------------------------------- Onda bi pisalo,....\"sinovi poduzetnika\",....... \"mladez HDZ-a\",....\"sin nacelnika, procelnika, doministra,.....bla,...bla,....\"

Avatar sijamski bliznaci HDZ=SDP
sijamski bliznaci HDZ=SDP
20:03 03.05.2012.

@03.05.2012. u 20:01h 11.udarna je napisao/la: Nemoj lagati čovjeka nije vas ostalo 5% vi ste danas statistička greška.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije