Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PODACI

Ruski mediji: Bombu koja je srušila zrakoplov unio je zaposlenik zračne luke

Rusija zrakoplov Egipat ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
18.11.2015.
u 21:17

Zasad nije moguće provjeriti autentičnost fotografija objavljenih u IS-ovu časopisu.

Ruski mediji pišu da je terorističku bombu, kojom je u listopadu srušen ruski putnički zrakoplov iznad Sinaja u Egiptu, vjerojatno unio zaposlenik zračne luke, prenosi Guardian.

Glasilo terorističke organizacije Islamska država (IS) objavilo je fotografiju improvizirane bombe za koju tvrdi da je srušila zrakoplov.

Fotografija pokazuje limenku gaziranog pića te, kako se čini, detonator  na plavoj pozadini. Bomba koja je eksplodirala i srušila ruski zrakoplov u Egiptu 31. listopada bila je smještena u glavnoj kabini zrakoplova, objavio je u srijedu ruski list te citira izvor koji kaže "prema preliminarnoj verziji, bomba je vjerojatno bila postavljena ispod putničkog sjedala uz prozor".

Glasilo Dabiq također je objavilo fotografiju putovnica za koje tvrdi da su pripadale ruskim državljanima, a uspjeli su "ih nabaviti njihovi mudžahedini". Zasad nije moguće provjeriti autentičnost fotografija objavljenih u IS-ovu časopisu. 

Svih 224 putnika i članova posade Airbusa koji je putovao iz Šarm el Šeika za Sankt Peterburg poginulo je, a predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak po završetku službene istrage da će uloviti odgovorne i intenzivirati napade protiv militanata u Siriji.

>>'Tajne službe dviju zemalja moraju čvršće surađivati u borbi protiv terorizma'

>>Francuski nosač aviona plovi prema Siriji, ISIL-ovci kopaju tunele i bunkere po Raki

Komentara 9

OB
Objektivno...
19:42 18.11.2015.

He, he.. ne usudi se ISIL staviti bombu u Coca Colinu limenku da ih Coca Cola ne bi tužila...

Avatar matalan
matalan
07:45 19.11.2015.

sad nek Rusi sprže TROKUT od Rabata..Rijada do Sane, neka sve đavolje vjere gori kao Sodoma i Gomora, za sva zla i pohode koje su kroz povijest širili iz svojih zlotvorskih šatora..

Avatar TrueStory
TrueStory
21:06 18.11.2015.

istekao rok limenci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije