Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele im spokoj

Glas Koncila odao počast poljskoj redovnici i svećeniku koji su poginuli u autobusnoj nesreći

Glas Koncila/Facebook
09.08.2022.
u 15:39

Don Grzegorz Radziszewski bio je župni vikar u salezijanskoj župi u Sokołówu Podlaskom te vjeroučitelj u tamošnjoj srednjoj školi, a bio je angažiran i u Katoličkoj akciji.

Iz Glasa Koncila odali su počast svećeniku i časnoj sestri koji su u subotu poginuli u nesreći na autocesti A4.

Don Grzegorz Radziszewski, Salezijanac Varšavske provincije, bio je župni vikar u salezijanskoj župi u Sokołówu Podlaskom te vjeroučitelj u tamošnjoj srednjoj školi, a bio je angažiran i u Katoličkoj akciji.

U nesreći je poginula i Janina Mateusiak, redovnica koja je protekle dvije godine služila u kapeli trajnoga klanjanja u Jedlniji u blizini Varšave, a ranije je radila u pastoralu mladih kao katehistica i vjeroučiteljica.

Podsjetimo, poljskom autobusu koji je prevozio vjernike u Međugorje kada je u subotu rano ujutro sletio s autoceste bile su 44 osobe - 42 putnika i dva vozača, 12 osoba je smrtno stradalo. 19 je zadobilo teže, a 13 lakše ozlijede.

VIDEO: Objavljena posljednja snimka poljskog autobusa prije nesreće

Komentara 2

Avatar ivica48
ivica48
10:36 10.08.2022.

Da su bili slučajno radnici nebi se digla ovolika halabuka pokvareno svečenstvo

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
17:38 09.08.2022.

da nije tužno bilo bi smešno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije