Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za brak Katolički list donosi uvjete za sklapanje crkvenog braka

Glas koncila: Kontrolirajte spolni nagon

10.02.2007.
u 01:46

Novi broj Glasa Koncila donosi prilog "Kako stupiti u brak" u kojem mladima detaljno savjetuje i objašnjava kako stupiti u crkveni brak. U prilogu se upozorava na veliku razliku između zaljubljenosti i ljubavi te zašto je važno spolno suzdržavanje prije braka. Taksativno se nabrajaju uvjeti za sklapanje braka te piše o smislu hodanja te smislu braka. Tako glavni urednik Glasa Koncila Ivan Mikelnić piše o velikoj prednosti hodanja bez grijeha.

"Budući da je u vezi dvoje mladih ljudi upravo spolni nagon najveći izazov, upravo svjesno kontroliranje tog nagona s njegovom velikom kušnjom omogućuje prijeko potrebno sazrijevanje mladića i djevojke", piše glavni urednik Glasa Koncila te ističe da se spolni nagon vrlo lako poistovjećuje sa sebičnošću. U prilogu se upozorava i na šest mana koje donosi mladenačka ljubav. Ona dovodi do gubitka vremena za studij, trpe službeničke dužnosti, ljubakanje sprečava odgoj karaktera, znak je slabosti, a postoji mogućnost da mladim parom ovlada seksualnost te da sve prebrzo sroza.

Glas Koncila također ističe da je moguća ženidba između katolika i kršćana nekatolika, ali da i tu treba biti oprezan. Ženidba s nekrštenom osobom moguća je samo uz ispunjavanje rigoroznih uvjeta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije