Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

General Markač svjedočit će zbog Grubora dva puta

mladen markač
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
21.11.2013.
u 19:30

U nastavku suđenja svjedočit će generali Mladen Markač i Ivan Čermak, Marijan Benko, bivši ravnatelj policije, Milijan Brkić, sadašnji glavni tajnik HDZ-a, Smiljan Reljić, nekadašnji šef SZUP-a...

Tko laže, a tko govori istinu o onom što se 25. kolovoza 1995. dogodilo u zaselku Grubori, gdje je ubijeno šestero srpskih civila, nije jasnije ni nakon što su se na zagrebačkom Županijskom sudu suočili Željko Sačić i Josip Ćelić. Njih su dvojica svjedočila na suđenju Frani Drlji i Boži Krajini, optuženima za ratni zločin nad civilima, a različito su iskazivali o bitnim stvarima, zbog čega ih je sud suočio. No kako je svaki ostao ukopan u svoje tvrdnje, sud je odlučio pozvati još neke svjedoke kako bi se stvari razjasnile.

U nastavku suđenja tako će svjedočiti generali Mladen Markač i Ivan Čermak, Marijan Benko, bivši ravnatelj policije, Milijan Brkić, sadašnji glavni tajnik HDZ-a, Smiljan Reljić, nekadašnji šef SZUP-a... Što se tiče generala Markača, on će se zbog Grubora čak dva puta pojaviti na sudu. Osim što će biti svjedok na suđenju Drlji i Krajini, svjedočit će i u istražnom postupku koji se zbog Grubora vodi protiv Sačića. General Markač posljednji je svjedok tužiteljstva, a dosad nije svjedočio jer je postojala mogućnost revizije njegove oslobađajuće haaške presude.

Taj je rok ovaj tjedan prošao, a prema najavama sa suda, Markač bi trebao svjedočiti do polovice prosinca, nakon čega će tužiteljstvo odlučiti hoće li podnijeti optužnicu i protiv Sačića.

>> Sačić: Josipe, taj si izvještaj prepisao. Ćelić: To nije istina!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije