Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počasni član

General Gotovina: Eto mene ponovno u gardistima!

ante gotovina
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/6
13.12.2013.
u 19:24

Umirovljeni hrvatski general postao je počasni član Zrinske garde Čakovec.

– Eto mene ponovno u gardistima – rekao je general Ante Gotovina danas na svečanosti na kojoj je proglašen počasnim članom Zrinske garde Čakovec.

U toj udruzi građana, koja ima i povijesnu postrojbu, odlučeno je da se general Gotovina nagradi “za osobiti doprinos u obrani i oslobađanju okupiranih područja tijekom Domovinskog rata, zaštiti integriteta obrambenog i oslobađajućeg Domovinskog rata te zaštiti načela pravednog i uzornog služenja hrvatskim obrambenim snagama i domovini Hrvatskoj”.

 

– Hrvatski je narod na raskrižju civilizacija kao malo koji drugi europski narod imao dug i bremenit put do svoje državnosti. Bremenito je i pravedno čuvati uspomene na naše slavne pretke čiji su životi ostali uzor ljudske i kršćanske nesebičnosti i nastojanja za dobro svog naroda. Hrabrost i žrtva Zrinskih i Frankopana dio je povijesnog i kulturnog identiteta ovog kraja i naše domovine. Nakon devet stoljeća u obrambenom Domovinskom ratu našoj je generaciji pripala čast oživotvorenja demokratske države kojoj su naši preci kroz povijest težili. Na nama je i obveza generacijama koje rastu prenijeti povijesna znanja o tom dugom putu, o temeljima koji su pretpostavka slobode koju danas živimo. Zrinska garda je hvalevrijedann pothvat, zorni prikaz povijesti koju baštinimo – rekao je u Čakovcu A. Gotovina.

Položio je vijenac kod zida sa spomen-pločama 74 poginulih i nestalih branitelja iz Međimurja.

 

Komentara 44

TM
Tata_Mata2
19:50 13.12.2013.

Heroj! Ponos Dalmacije! Najveci ziveci Hrvat!

Avatar MaliHrvat
MaliHrvat
19:44 13.12.2013.

Oj Hrvato oj junaci.........................

BI
BILAlegenda
21:02 13.12.2013.

Spasio je Ante Hrvatsku vec jednom od cetnickog noza i velikosrpske okupacije i terora. Ante, spasi ponovo Hrvatsku - od SDP-Boljsevika i HDZ-kleptomana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije