Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

General Ademi: Nitko nije očekivao da ćemo osloboditi Knin iz Bosne

Foto: Robert Belošević/Pixsell
1/6
PR
Autor
PR članak
03.08.2020.
u 17:05

Čitajte detaljnu analizu po danima vojno - redarstvene akcije Oluja, otkrijte nikad viđene fotografije te se prisjetite onih legendarnih i otkrijete kako gledaju na Oluju oni koji su je osmislili.

I ova, 25. godišnjica operacije Oluja obilježit će se se svečanošću podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, u znak sjećanja na taj čin iz kolovoza 1995.

Kao i svake godine očekuje se slavlje diljem Hrvatske, a Večernji list u srijedu 5. kolovoza na svim kioscima donosi posebni prilog ‘Oluja 1995.’ uz naljepnice Hrvatskih gardijskih brigada na dar!

Rahim Ademi: Knin smo oslobađali 9 mjeseci

‘Oslobođenje Knina nije trajalo dva dana, nego devet mjeseci. Operaciji je prethodilo puno planiranja. U tijeku rata imao sam posebnu čast zapovijedati mnogim postrojbama u akcijama kojima su stvoreni uvjeti za oslobođenje Knina: meni su bile podređene najelitnije postrojbe…’

Foto: Robert Belošević/Pixsell

General Rahim Ademi koji izbjegava javne istupe, ekskluzivno za Večernji list je dao intervju u kojem iznosi mnoge nepoznate detalje vezane za Oluju, je li pogledao film General te je li zadovoljan današnjom Hrvatskom.

Oluja po danima

U 5 sati HV i policija započeli su oslobodilačku operaciju Oluja. Specijalna policija MUP-a RH krenula je s vrhova Velebita. Na početne položaje snage su uvedene tajno (pješice), sa svom logistikom, što govori o visokom stupnju organizacije, izdržljivosti i stege.

Foto: Robert Belošević/Pixsell

Čitajte bez daha detaljnu analizu Operacije Oluja po danima uz sve brojke, komentare, zanimljivosti te vizualne prikaze.

U srijedu 5. kolovoza ne propustite na svim kioscima specijalno izdanje ‘Oluja 1995.’ i naljepnice Hrvatskih gardijskih brigada na dar te proslavimo Dan pobjede zajedno!

Foto: Robert Belošević/Pixsell

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?