Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZOZEMSKA

Geert Wilders dolazak izbjeglica nazvao islamskom invazijom

Geert Wilders
Foto: Jan Woitas/DPA/Pixsell
10.09.2015.
u 22:42

"To je invazija koja prijeti našem blagostanju, sigurnosti, kulturi i identitetu"

Kontroverzni nizozemski političar Geert Wilders nazvao je masovni dolazak izbjeglica u Europu "islamskom invazijom", prenosi Reuters.

- Mase bradatih mladih muškaraca u dvadesetim godinama pjevaju Allahu Akbar diljem Europe. To je invazija koja prijeti našem blagostanju, sigurnosti, kulturi i identitetu - rekao je Wilders, čelnik desne Stranke za slobodu, tijekom današnje parlamentarne rasprave.

Konzervativni nizozemski premijer Mark Rutte rekao je kako bi Europska unija trebala izbjeglicama pomoći izgradnjom kampova bliže njihovim matičnim državama, a ne u Europi. U tim bi im kampovima trebalo biti osigurano obrazovanje i poslovi. Rutte smatra da bi takvo rješenje dovelo do veće sigurnosti u regiji te da bi se izbjegla situacija u kojoj izbjeglice pokušavaju brodovima stići do Europe. Alexander Pechtold iz oporbene stranke centra Demokrati 66 nazvao je iluzijom ideju da bi takvi uvjeti za milijune izbjeglica mogli biti stvoreni u Libanonu, Jordanu i Turskoj.

Prošlotjedna anketa pokazala je da se oko 54 posto nizozemskih birača protivi puštanju više od 2000 izbjeglica u zemlju, koliko je prije bilo dogovoreno. Prema najnovijim prijedlozima taj bi broj trebao narasti na više od 9000.

>> U Hrvatskoj, za razliku od Europe, ksenofobija i rasizam 
ne prolaze

>> Nizozemski političar na javnoj televiziji pokazivao karikature Muhameda

Komentara 27

FU
furest
23:15 10.09.2015.

zar je biti kontrovezan ako se stvar nazove pravim imenom, ova invazija samo potvrdjuje da stanje slobode govora u europi nije odavna bilo na tako niskim granama

Avatar Idler 3
Idler 3
23:08 10.09.2015.

Mene brine zadnja rečenica:" Prema najnovijim prijedlozima taj bi broj trebao narasti na više od 9000"....tak bude i kod nas ak ne i gore kad krenu slijedeći izbjeglički valovi !!!

FO
ForeignLegion1987
23:24 10.09.2015.

Geert Wilders,,,je ,,,milion % u pravu....medju tim izbjeglocama,,kriju se ubice takozvanog isila koji ih je i poslao,,,ubrzo ce se dogadjati da ce po europskim gradovima,,biti postavljanje bombe,,biti ce ubijani nevini civili,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije