Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.09.2014. u 14:00

Cijela regija priča o Nikolićevim udžbenicima na ćirilici koje je podvalio Bunjevcima

Proteklih smo se godina naviknuli na par stvari: da se Mesić javlja uvijek kad Hrvati u BiH zažele treći entitet, da Karamarko zagalami čim netko spomene Tita, a da bi se Pupovac potukao i s crnim vragom zbog ćirilice. I sad odjednom - pune vijesti ćirilice, a Milorada Pupovca nigdje. Sumnjam da je na godišnjem jer on i s najudaljenijeg otoka zna doturiti snimku svoje brige za potlačenim narodom.

Pa gdje je onda nestao? Cijela regija priča o Nikolićevim udžbenicima na ćirilici koje je podvalio Bunjevcima, čak je i Al Jazeera tome posvetila pristojnu minutažu. Ali njega nigdje. Ni da čestita Nikoliću, ni da ga pokudi.

Tako se šutnja onih koji bi trebali govoriti nastavlja već danima. Jučer su o hendikepiranoj djeci šutjeli svi u Hrvatskoj. Dan kasnije o prevarenoj djeci ne javljaju se oni koji su poklopac svakom loncu. Ali tako je to kad su oni koji trebaju govoriti na državnim jaslicama. I na medijskom prostoru se vidi koliko je jednima svejedno, dok se drugi bore da zarade plaću. Na RTL-u su sinoć tako najavili predstavljanje novog iPhonea. Učinili su to na kraju svojih vijesti, taman kad je počeo događaj godine u svijetu tehna. Pola sata kasnije počinje Dnevnik HTV-a, a sat vremena poslije završava Dnevnik HTV-a i predstavljanje iPhonea. Ali u Dnevniku ni riječi o tome. Valjda misle – sutra ćemo.

Ali zato Stipe Alfier usred Dnevika pita naciju: Sjećate li se Stephanie Milda? A nacija mu odgovara: Pa o tome, Stipe, već danima čitamo u novinama! Možda se i Pupovac, poput Stipe, ipak javi za par dana...

PLUS

Način na koji su Čilići otvorili vrata svim medijima mogao bi biti primjer i drugim roditeljima naših sportaša da je sasvim OK podijeliti najveće trenutke sreće s nacijom

MINUS

Sve televizije prenose ministra Lorencina koji govori o većem broju turista. Možda sam jedini, ali dojma sam da - što je manje turista u Hrvatskoj, sve su veće brojke

>>Nikolićev 'dar smutnje': Udžbenici engleskog za prvi razred nisu na ćirilici

Komentara 24

Avatar imotska115
imotska115
14:24 10.09.2014.

Sada u Hrvatskoj podijelit svim Srbima Hrvatske udzbenike na latinici, i onda ces vidjet Pupovca kako skace is grmlja.

NI
ninja72
14:39 10.09.2014.

Smislja sljedeci razlog o ugrozenosti srba.

HR
HRVATSKA89
15:01 10.09.2014.

u misiju rupu tamo mi je trenutno najugodnije kisa pada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije