Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALIO RAZVOJ CJEPIVA

Gates upozorava: Nismo spremni za iduću pandemiju a ona bi mogla biti deset puta gora

Bill Gates à la tribune de la 6ème conférence de reconstitution des ressources du Fonds mondial de lutte contre le Sida, la TB et la Malaria à Lyon
Foto: Stephane Lemouton/PIXSELL
1/5
29.01.2021.
u 12:28

Gates je pohvalio znanstveni napredak u razvoju cjepiva te je kazao kako je to 'čudo'.

Osnivač Microsofta i filantrop Bill Gates poručio je u najnovijem intervjuu kako se svijet mora pripremiti za nove pandemije te da su one 'novo normalno'. Kaže kako je će to biti isto kao i pojava tornada, potresa i klimatskih promjena.

- Iz ovoga moramo izvući pouku, nismo spremni za iduću pandemiju - rekao je Gates za Süddeutsche Zeitung te dodao da bi iduća pandemija mogla biti deset puta gora.

Gates je pohvalio znanstveni napredak u razvoju cjepiva te je kazao kako je to 'čudo'.

- Da je pandemija izbila prije pet godina, ne bi dobili cjepivo u tako kratkom roku - rekao je. Poručio je i šefovima država i vladama da cjepivo distribuiraju pravilno, prenosi Berliner Zeitung.

- Niti jedna zemlja ne može biti sama u borbi protiv pandemije - rekao je Gates.

VIDEO Branka Aničić, prva cijepljena u Hrvatskoj, primila je drugu dozu: "Već vidim susret s obitelji"

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
12:55 29.01.2021.

Znači vodeći virusolog svijeta veli da se države trebaju ujediniti? Znači najbolje uspostaviti svjetsku vladu a? Zanimljivo

Avatar Moxa
Moxa
12:58 29.01.2021.

Najsmiješnije je kad kažu da je Filantrop😀!

MA
majmudin
13:04 29.01.2021.

sto ga ne natoce tim cjepivom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije