Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nelegalna gradnja

Garaža je uklonjena, ali su zazidana i tri susjedina prozora

'11.05.2010., Gajeva ulica, Krapinske Toplice - Gradevinski inspektori Ljubica Drenski i Adriano Vuksan nasli su se u problemima kada su vidjeli da se garaza ne moze u potpunosti srusiti jer obitelj L
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
1/4
11.05.2010.
u 17:25

Susjeda Ema Rogina dva je puta tužila susjeda Lehkija da joj zbog garaže propada zid kuće, a sad se ispostavilo da je i sama nelegalno gradila

U Krapinskim Toplicama jučer su dugogodišnji loši susjedski odnosi doveli do epiloga koji na kraju nije odgovarao ni Dragutinu Lehkiju, vlasniku garaže bez građevinske dozvole, ali ni njegovoj susjedi Emi Rogini, koja se zbog proširenja kuće, osim s Dragutinom, uspjela posvađati i sa svim ostalim susjedima.

Inspektori stigli

Naime, jučer ujutro u pratnji policije i radnika gospodinu Lehkiju na vrata je pokucalo dvoje građevinskih inspektora s nalogom za rušenje njegove garaže. Razlog tome je što je Ema Rogina, njegova susjeda (o čijoj smo tužbi već dva puta pisali) tužila Lehkija da joj zbog njegove garaže, odnosno vlage, propada zid koji je naslonjen na nju. Rogina je dobila taj spor i garaža je, po rješenju, trebala biti uklonjena još prije osam godina, međutim, zbog žalbi Lehkija, to se dogodilo tek jučer.

– Žalio sam se jer su moji roditelji kupili zemljište na kojem je danas kuća, zajedno s onim na kojem je i garaža, koja je tamo sagrađena 1976. Ono što je meni smiješno jest da je tu pet godina kasnije proglašen javni put, dakle, ravno kroz garažu. Inače, prvo je samo sagrađen jedan zid, koji je trebao spriječiti da se urušava zemlja, ali onda je sagrađena i garaža, uz koju su stube, i preko koje prilazimo u našu kuću – objasnio je Lehki.

Pokušao legalizirati

Kaže da je pokušao garažu legalizirati, ali budući da je u dugogodišnjoj ostavinskoj raspravi, još nije vlasnik garaže na papiru, pa to nije bilo moguće. Pokazao je i fotografije iz onog vremena koje dokazuju da su prije doseljenja Rogina doista postojale dvije garaže, udaljene jedna od druge nešto više od pola metra. – Kad su došli Rogine, oni su kuću stalno širili, pa su svojim zidom došli skroz do moje garaže, a onda su na svojoj još digli jednu etažu. I nitko im ništa nije za to rekao. A sad Rogina tvrdi da se moja garaža naslanja na njenu kuću. I samo njoj ta garaža smeta. Smiješno, eto – rekao je Lehki. Ipak, budući da je garaža bez građevinske dozvole, srušena je, iako su inspektori imali obzira pa su ostavili zadnji metar garaže, jer je to jedini način kako Lehkiji mogu ući u svoju kuću. A da se Emi Rogini nije isplatilo cjepidlačenje dokaz je što su i njoj jučer zazidana tri nelegalno sagrađena prozora.

Komentara 3

OB
-obrisani-
01:00 15.05.2010.

HAHAHA,ZAGORCI SU JAKO ČUDAN NAROD

LU
ludva
00:41 18.05.2010.

da li je kompleks bazena u Krapinskim legalna gradnja??!!

IT
iteski
12:11 13.05.2010.

Vrlo loše odrađen posao novinara jer se vidi da ne barata osnovnim pojmovima teme o kojoj \"stručno\" piše, tipa što je a što nije ilegalna gradnja? Ne razumijem kako se može iznositi stav ili zaključak ili ocjena ako se predhodno bar ne uputiš u osnove onoga o čemu pišeš, možda je problem u pomanjkanju interesa da se posao koji radiš napravi ako ništa drugo onda bar korektno..Puno je ovekovih novinara koji pišu samo da napišu, pri čemu ne istraže ne nauče da bi moli onda zaključiti..Kako se uopće netko tko tako provizorno obradi temu usudi donjeti sud , pogotovo kada taj sud ne zadržava za sebe..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije