Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunističko nasljeđe
Povratak na članak

NY Times se raspisao o Titovom Galebu, spomenuli i Hasanbegovića

Oko Titovog se nasljeđa spore politički akteri u Hrvatskoj pa nije sigurno hoće li se ostvariti naum onih koji žele restaurirati Galeba i pretvoriti ga u muzej

Komentari 258

IL
ilijan
17:55 26.11.2017.

Tito je diktator i zločinac to njegova nedjela pokaziju. Tko želi braniti i veličati tita ima veliki mentalni problem.

VL
Avatar 2esmeralda_axels
2esmeralda_axels
03:10 27.11.2017.

Ubrzani tecaj povijesti: --- Vecina Hrvata bili su ili domobrani ili partizani. Partizani su bili antifašisti. Ustaše su bile fašisti i bih izrodi, koji su suradivali sa cetnicima i koji su rasprodali pola Hrvatske.---- Razumljivo.?????

VL
Avatar 2esmeralda_axels
2esmeralda_axels
03:13 27.11.2017.

Potomci ustaša mrze Tita, iako ih danas ne bi bilo da im Tito nije abolirao pretke, za najvece zlocine u povijesti ----------- Ono kada su Bosanci bili barbari i sve domicilno zaklali ne racunam.------ O Titu sve govori velicanstveni pogrebb gdje je nazocan bio cijeli svijet, a bilo je to 1980 kada je cijeli svijet znao tko je i što je Tito------------A ciji bi vam bio zagreb da nije bilo tita i partizana ? Cirilicu bi pisali. Rusi bi vas osvojili a cetnici okupirali. Istra bi bolje prosla od vas bar bi bila pod republikom Italijom koliko toliko civiriziranoj a vi bi ruke ljubili srpskom kralju.............. *udale jedne nezahvalne bosanske............ Draža Mihailovic bi vam bio guverner.

VL
Avatar 2esmeralda_axels
2esmeralda_axels
03:11 27.11.2017.

Franjo Tudman imao je i izrazito pozitivno mišljenje o Titu. ------------ "Imao je hrabrosti, odvažnosti i državnicke dalekovidnosti da se suprotstavi Staljinu u ono doba kad je pred Staljinom klecala citava Istocna Europa... Titoizam je znacio rješavanje nacionalnog pitanja u okviru socijalisticke revolucije, zadržavanje državnosti jedne socijalisticke zemlje, traženje novih putova u samoupravnom smislu", razglaba Tudman zakljucivši da je Tito "bio veliki politicar". ------------------ "Tito je bio odgovor na izazove svog vremena, a danas poslije njegove smrti mnogi pokazuju da nisu na njegovoj razini. Ovo što se dogada u Bosna dokaz je da se Bosna nikad nije pomirila s avnojevskom, Titovom Jugoslavijom, s federalistickom Jugoslavijom", komentirao je Tudman te 1989. godine covjeka cije ime ulice danas skidaju oni koji se kunu u istog tog Franju Tudmana.

VL
VA
vadis
23:20 26.11.2017.

Tito je kontroverzna povijesna licnost. Borac protiv fasizma a istovremeno komunisticki diktator koji je dao poubijati na desetke tisuca politickih protivnika. Ali, da nije bilo partizanskog pokreta Hrvati bi losije prosli. Ustase su padom Njemacke osudjeni na smrt, a sto bi bilo od Hrvatske? Najvjerojatnije velikosrbi, cetnici bi bili pobjednici. Mozete zamisliti sto bi bilo od Hrvata. Ustavom iz 1974 Tito omogucava nesrpskim narodima da obuzdaju velikosrpske namjere. Bas zato je danas Hrvatska nezavisna drzava.

VL
Avatar 2esmeralda_axels
2esmeralda_axels
03:21 27.11.2017.

Ustašcici, jel vam dobro? Djelujete mi nekako živcano!.........1. usraše su u dubini duše zahvalni Titu za to koliko ih je ostavio živih, a znaju da nisu zaslužili............ 2. usraše su nepismeni, pa neznaju pobrojiti pucanstvo 1940. i usporediti s brojem 1945. Matematika ih muci............ 3. usraše = cetnici. Znaju tko im je stavio soli na rep.................... Evo, to su dva glavna razloga. Za koji dan ocekujemo podatak o milijun mrtvih hrvata u doba Tita.

VL
AF
afer
17:41 26.11.2017.

U našoj povijesti u ono vrijeme prije '41 bile su samo amebe i onda je došao Tito i stvorio raj na zemlji. Doduše neko vrijeme držao se na ljestvici ''top ten'' među ''poznatim XX stoljeća'' a sada ide priča o jahti komuniste što je negacija sama po sebi komunizma. Apsurdna priča - pitanje je tko je autor.

VL
KR
kruti190
18:49 26.11.2017.

kako su deca i unuci šumskih razbojnika koje je zločinački bravar doveo na vlast izmigoljili iz svojih rupica, svršavaju svaki put kad im petokolonaško glasilo vl samo spomene svjetskog TOP 10 zločinca,ihihihihi

VL
LA
Laganese
07:50 27.11.2017.

U doba Tite i Juge svak je imao para I kupovali po Trstu, Madjarskoj I Poljskoj. I gledali kako u tim zemljama ljudi cekaju u red za kruhom. A sada smo bijeda u odnosu na ove zemlje Madjarska-Poljska koje suu tada bile losije od nas. I omladina nam ode tamo kod njih da rade. I sta kazu na ovo biseri nacionalni ?

VL
DR
drzislav
17:44 26.11.2017.

@darwil: - ne kaže se "učenik od Hase", već Hasin učenik (to je u duhu hrvatskoga pravopisa) - iza "Hase" si izostavio zarez - prije "a što ćeš" također nedostaje zarez itd... Ni tebi baš ne ide pravopis, a samo jedna rečenica...

VL
VI
Vito
08:59 27.11.2017.

2esmeralda_axels: Ubrzani tecaj povijesti: --- Četnički pokret je nastao 1901.g. radi ubijanja Hrvata i ostalih naroda na prostoru oko srpskog pašaluka i zbog proširivanja srpskog pašaluka. __ Ustaški pokret je osnovan 7. siječnja 1929.g. kako bi se odupro četnicima ii pokušaju proširenja srpskog pašaluka preko Drine. __ Tijekom WWII. Ustaše su se i dalje borile protiv četnika, kojima su se priključili komunisti. __ Tako da svatko tko pokšava negirati stvarni razlog osnivanja Ustaša je četnik i neprijatelj Hrvatske. __ Da razumijete bolje - komunisti su pomoću četnika pobijedili Ustaše __ Komunisti su Hrvatskoj oteli Boku Kotorsku, Vojvodinu, BiH __ Zagrebčani i Ustaše su otjerali talijane iz Istre. __ Komunisti su i danas u Istri, jer su to potomci oficira koje su naselili nakon 1953.g. kad je ukinuta "zona B" i Trst pokolnjen Talijanima. __ Talijani i Englezi su dogovorili poklanjanje Istočne jadranske obale Italiji nakon WWI., a to su ostvarili nakon njemačke okupacije Hrvatske __ jugogeneral franjo tuđman jesamo potvrdio komunističko komadanje Hrvatske priznajući BiH kao "samostalnu" državu, prešutno poklonio Vojvodinu srbima, Bosanski Brod i Posavinu, a u Daytonu Podrinje, Srebrenicu (gdje su srbi bili manjina) te zanijekao Hrvatski narod kao konstitutivni narod BiH te nakon toga poklonio i pola Pelješkog zaljeva BiH i Savudrijske vale slovencima __ Zato ne laprdaj o komunističkoj povijesti kao o hrvatskoj povijesti u kojoj su Ustaše bili "zločesti", a komunisti dobri

VL
SX
sudbina x
19:49 26.11.2017.

Preporučujem crvenim komitetlijama iz Rijeke da uz Tita smjeste, Miloševića, Karadžića i Mladića...Tako će imati na okupu sve svoje ljubimce...

VL
Avatar Marenggo
Marenggo
18:14 26.11.2017.

Znate li kako se daju prepoznati ustaško-četnički vampiri? Kad se uznervoze,preznojavaju i počnu da pišu kojekakve gluposti na pomen Josipa Broza Tita !

VL
LI
Lily7
22:05 26.11.2017.

Ja bi rekla da je ovaj clanak narucio I platio u New York Times-u I VL veliki globalist George Soros. Puno duzi clanak of ovoga u New York Times-u napada Hrvatsku za nacionalizam, osvrce se na Drugi Svjetski Rat, I usporeduje Hrvatsku sa 'nacionalistickim' pokretima u Madarskoj I Poljskoj. Bez obzira koliko Soros moze potrositi novaca na promoviranju I poticanju globalizma - nece uspjeti. Niti jedan Hrvat nece platiti ulaznicu da posjeti simbol propadanja Hrvatskog naroda. Domoljublje dobiva ime 'nacionalizam' sa negativnom konotacijom prema prosudi globalisticki placenika.

VL
DE
deda1234
21:15 26.11.2017.

Neszo je tims raspiso o hrvatskoj u zadnje vrjeme?

VL
RO
ronyday
22:21 26.11.2017.

Ostatke jednonogog krvnika bi trebalo objesiti na jarbol broda da mu se dolaze klanjati bero i slične nakarade partijskog roda

VL
SS
S.Savić
20:46 26.11.2017.

Ja sam za obnovu Galeba. Pretvoriti ga u muzej i u njemu vizualno prikazujući sve zločine, klanje, democid i zatvaranje "političke neugodne opozicije" koju je ovaj marxist počinio.

VL
DR
drugPlenky
20:26 26.11.2017.

Koji kreten moraš niti da hvališ notornog ubojicu i komunističkog diktatora, uf uf da kreten

VL
MI
miso
07:28 27.11.2017.

"Tito je diktator i zločinac to njegova nedjela pokaziju. Tko želi braniti i veličati tita ima veliki mentalni problem." ... Čini se, posve izdaleka, da još veći mentalni problem imaju oni koji ga žele ukloniti! ... Kad će se o Titu jednom govoriti objektivno?

VL
Avatar 1HGZ
1HGZ
21:00 26.11.2017.

ulazu u brod ovog zlocinca,a prometnice u okolici uzasne,dok se spustis sa Viskova preko Pehlina,sa autom na otpad a ti u kbc-e da te sastave...

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.