Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gadafi i Lukašenko za zajedničko suprotstavljanje dominaciji SAD-a

03.11.2008.
u 16:03

Libijski vođa Muamer Gadafi u ponedjeljak je, tijekom sastanka u Minsku s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom pozvao "sve napredne snage" da se udruže u zajedničkom suprotstavljanju dominaciji Sjedinjenih Država i da pokušaju "ispraviti pogreške" UN-a, prenijele su u ponedjeljak svjetske agencije.

Gadafi je, nakon posjeta Rusiji, doputovao u dvodnevni posjet Bjelorusiji.
- Sve napredne snage trebaju se ujediniti kako bi ispravile učinjene pogreške, među kojima su i one što su ih počinili Ujedinjeni narodi - rekao je Gadafi, a prenosi France presse.

Lukašenko, kojega je Washington nazvao "posljednjim europskim diktatorom" i njegov libijski gost, pozvali su na suprostavljanje Sjedinjenim Državama i na multipolarnost, koja će omogućiti da svijetom ne dominira nijedna supersila. Lukašenko je u pozdravnom govoru kazao kako se manje države moraju držati zajedno da bi se suprotstavile hegemoniji velikih zemalja.

Lukašenko, koji se Gadafiju cijelo vrijeme obraćao s "brate moj", istaknuo je da dvije zemlje imaju "zajednička stajališta o svjetskim pitanjima", prenosi Dpa.

Dvojica čelnika trebala bi, među ostalim, razgovarati o trgovinskim pitanjima između dviju zemalja, o pravosuđu, kulturološkoj razmjeni i razmjeni na području komunikacijske tehnologije.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije