Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAZOVNI SUSTAV

Fuchs najavio izmjene diploma: 'Imat će elektronski žig na kojem će biti sadržani svi podaci'

Zagreb: Radovan Fuchs obratio se medijima prije sjednice Nacionalnog vijeća
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
07.01.2022.
u 22:55

U ukupnom broju potvrđenih zaraza, učenici čine 8,7 posto - kazao je ministar govoreći o koronavirusu

U ponedjeljak počinje drugo školsko polugodište, no unatoč porastu broja novooboljelih niti jedna županija nije najavila prelazak na online nastavu. Kako ministar Radovan Fuchs navodi, učenici čine 8,7 posto ukupnog broja potvrđenih zaraza koronavirusom. 

- Situacija se komplicira pojavom s omikrona i većeg broja zaraza, ali mislimo da je to još uvijek dovoljno opravdanje što se tiče škola da se ne prelazi s nekakvim centralnim zatvaranjima. U ukupnom broju potvrđenih zaraza, učenici čine 8,7 posto. To nam dodatno daje argumentaciju da ostavimo škole otvorenima jer znate da svi negativni efekti su kasnije teško ispravljivi, neke možete što se tiče gradiva, ali utjecaj na psihu je jako težak - rekao je ministar obrazovanja za Dnevnik HRT-a te se osvrnuo na izazove koji očekuju ovogodišnje maturante. 

- Treba pokušati učiniti sve da njima ta državna matura prođe što jednostavnije. Upravo zbog toga smo im dali pokusnu državnu maturu da se upoznaju i vide o čemu se radi. To je s jedne strane njima dobro, a s druge sigurno će pomoći profesorima da vide gdje su im učenici možda slabijeg znanja pa mogu i to popraviti i učiniti da matura prođe dobro - rekao je Fuchs.

Elektronski žig na diplomama

Bivša ministrica Blaženka Divjak pokrenula je provjeru diploma u obrazovnom sustavu, a ministar Fuchs najavio je da će diplome imati elektronski žig na kojem će biti svi podaci.

- Ravnatelji su dobili naputak da prilikom prvog zapošljavanja provjeravaju diplome. Oko toga smo razmišljali i u zakonima koji slijede. Ići će se s izmjenom same diplome, bit će elektronski žig na kojem će biti sadržani svi podaci o onome tko je diplomirao na način da se jednostavnom aplikacijom poput bar koda može provjeriti - kazao je.

VIDEO 'Eksplozija' zaraženih: Najviše COVID pacijenata do sada u splitskom KBC-u, iseljen još jedan odjel

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar airbizz
airbizz
08:44 08.01.2022.

a kontrolu nad žigom će imati isti oni koji voze u kombiju svoje padawane do osječkog sveučilišta.zlatno pravilo:ne traži rješenje problema od istih onih koji su ga napravili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije