Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak Radne skupine

Fuchs: Djeca kreću u škole 7. rujna, to nam je polazišna točka, a dotad će svi dobiti upute

Zagreb: Radovan Fuchs od Blaženke Divjak preuzeo Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
18.08.2020.
u 12:28

Muči nas proboj virusa u škole, muči nas jesen s većim brojem respiratornih infekcija, prema tome moramo organizirati brzu dijagnostiku, rekao je ministar

Sastanak Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. bit će održan u Ministarstvu znanosti i obrazovanje. Njihova zadaća je razrada i predlaganje mjera za početak nove pedagoške, školske i akademske godine.

"Za učenike od petog razreda i za učenike srednjih škola čekamo još odluku. Za mlađe učenike ne treba maska, za studente da, dapače od njih to očekujemo", kazala je koordinatorica radne skupine dr. Ivana Pavić Šimetin dodajući i da čekaju i savjete Svjetske zdravstvene organizacije za više razrede. "Sigurno će biti kombinacija nastave u razredu i nastave na daljinu", kazala je na pitanje kako će se odvijati nastava.

"Tek smo počeli raditi, radit ćemo intenzivno sljedećih dana. Nisu sve škole u Hrvatskoj iste kao ni gradovi. Sve će biti propisano detaljno kada mi izađemo s mjerama", kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

"To nam je polazišna točka, da djeca kreću u škole 7. rujna, a dotad će svi dobiti upute, i roditelji i nastavnici", rekao je ministar. "Muči nas proboj virusa u škole, muči nas jesen s većim brojem respiratornih infekcija, prema tome moramo organizirati brzu dijagnostiku", rekao je ministar.

U Zagrebu su dali suglasnost da se skrati sat na 40 minuta kako bi se do druge smjene mogla kompletno dezinficirati škola, rekao je.

Ključne riječi

Komentara 12

JO
JosefKa
13:13 18.08.2020.

Hvala mu k'o bratu na adekvatnom tajmingu. Inace, planiranje je karakteristicno za civilizirane ljude i uredjena drustva. Nakon 2 mjeseca pauze za planiranje, prvi covjek obrazovanja salje poruku da cekamo zadnju sekundu. Upravo je on trebao inicirati i poticati adekvatne pripreme. Genijalno!

YE
Yeah
14:11 18.08.2020.

To Maestro, ucenike u skole, to su njihovi prostori, imaju pravo ici u skolu! Skola je kao malo sira obitelj, uvijek isti ucitelji i ucenici.

DU
Deleted user
13:16 18.08.2020.

Baš me interesira, s obzirom da sam samohrani roditelj, teško bolestan, izrazito rizična grupa, tko će se brinuti za moje maloljetno djete kada mi djete donese Coronu iz škole i ubije me?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije