Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simboličan potez

Francuski predsjednik prodaje vino da bi 'napunio' proračun

Francois Hollande
Reuters/PIXSELL
30.04.2013.
u 20:13

Ured francuskog predsjednika, odnosno poznata Elizejska palača, na aukciji će prodati vino iz svoga podruma pa kupiti jeftiniju kolekciju, a preostali novac proslijediti u francuski proračun.

Ured francuskog predsjednika, odnosno poznata Elizejska palača, na aukciji će prodati vino iz svoga podruma pa kupiti jeftiniju kolekciju, a preostali novac proslijediti u francuski proračun, objavila je pariška aukcijska kuća Drout, piše France24.

Na prodaji će 30. i 31. svibnja biti 1200 boca iz predsjedničkog podruma. Svrha je prodaje obnoviti zbirku vina bez trošenja državnog novca. Mnogi su prodaju nazvali simboličnim potezom francuskog predsjednika Francoisa Hollandea u vremenu žestoke štednje i rasta državnog deficita.

Procijenjena je cijena boce vina od 15 pa sve do 2200 eura za vino Petrus iz 1990. godine. Na prodaji će se naći desetine vina koje francuski predsjednik ima u svojem podrumu. Vinski podrum Elizejska je palača dobila 1947. godine, a renoviran je bio 1995. godine.

>>Hollande: Došao sam ovamo da urazumim Camerona i Merkel

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije