Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrana burki

Francuski policajci: Cijele dane gubit ćemo u jurnjavi za burkama!

Hoće li Francuzi zabraniti vožnju u burkama?
05.04.2011.
u 22:00

Policajci su od ministra dobili upute: ne smijete kažnjavati žene koje nose burke pokraj džamija, u automobilima, hotelima...

Za pet dana u Francuskoj će se početi primjenjivati jedan od najkontroverznijih zakona koje je ta zemlja donijela posljednjih godina. Od ponedjeljka muslimanke u toj zemlji neće više smjeti nositi burke. Francuski policajci dobili su detaljne upute kada i kako kažnjavati one koji krše zakon, a izdao ih je ministar unutarnjih poslova Claude Guent. Policajci su upozoreni da ne kažnjavaju žene koje nose burku u blizini džamija.

U objašnjenju se navodi da građani u ovom slučaju neće moći uzimati zakon u svoje ruke, nego će njihova obveza biti da pozovu policiju koja će utvrditi treba li osobi ispod burke naplatiti 150 eura kazne. Osim u džamijama, muslimankama će burke biti dopuštene u njihovim domovima, hotelskim sobama i automobilima, ali samo kad one ne voze. Francuski policajci već su se žalili kako će gubiti vrijeme na jurnjavu za burkama te da imaju važnijeg posla.

Prema ovom zakonu, muškarci koji budu prisiljavali supruge ili kćerke da nose burku suočit će se s kaznom od 28.000 eura.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
00:18 06.04.2011.

Neka zaposle nove policajce koji će biti plačeni po učinku, onako 75€ državi i 75€ policajcu po “upecanoj“ burki, još ako ju je i muž prisiljavao na taj neprirodni odjevni predmet onda je tu i privođenje istog i neka bude 1/4 od 20.000€ i evo rješavanja nezaposlenosti. Gospodine Sarkozy nema potrebe da mi zahvaljujete na ovom rješenju, moja dobrota je neizmjerna a inače sam poznat po skromnosti i samozatajnosti.

GA
garincha
05:26 06.04.2011.

Houston,skokni ti do najblize ludare te provjeri ima li mjesta.Cijeneci da si ti vec u poodmakloj fazi,vjerujem da ce se smilovati i naci ti slobodan krevet.Kosulju ti ja kupujem.

OB
-obrisani-
22:28 05.04.2011.

Ne treba ja da poznajem povijest religije ali poznajem narod vase vjere , pricam za Ameriku gdje zivim !!!! Sve zivo zelite da prisvojite ,postavljate dzamije na svakih 100 metara a ako vam se ne odobri onda bacate na diskriminaciju ! Sve je vase sveto a pljujete po tudjem bio to narod ili svetinja !! Trcite za svakom Americkom zenom *ebali bi sve sto rupu ima a vase ne smije niko ni da pogleda !!!! Rade samo ono sto je svaka religija zabranila! 5% od svih njih rade I zive na racun radnika koje ismijavaju kada idu da rade , prave samo djecu koja odrastaju na ulici i djamijama a oni zive od djecjeg doplatka i socijalne pomoci, dilovanja drogom, kriminala ,lopovluka i silovanja! I sad mi ta ista gamad prodaje muda za bubrege kako su oni vjernici i da je njihova religija svetinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije