Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustavne promjene

Francuska ipak odustala od oduzimanja državljanstva osuđenim teroristima

francois hollande
Foto: Reuters/PIXSELL
31.03.2016.
u 06:30

Za promjenu ustava potrebni su glasovi tri petine zastupnika obaju domova parlamenta što predsjednik Hollande nije osigurao

Francuski predsjednik Francois Hollande odustao je od prijedloga ustavnih promjena koje su predviđale oduzimanje francuskog državljanstva osuđenima za terorizam. Ovaj prijedlog Hollande je počeo razrađivati nakon napada u Parizu u kojima je poginulo 130 osoba, no opozicija u parlamentu usprotivila se ovakvim rješenjima.

– Ne možemo postići kompromis – ustvrdio je Hollande obrazlažući odustajanje od predloženih promjena ustava za koje su, prema tamošnjem zakonu, potrebni glasovi tri petine zastupnika gornjeg i donjeg doma parlamenta.

Oduzimanje državljanstva jedina je mjera od koje se odustalo u okviru donošenja strože regulative u svrhu borbe protiv terorizma. Na snazi ostaju izvanredno stanje i strože kontrole.

>> Od Europe slobode, bratstva i jednakosti ostala samo giljotina

Komentara 9

Avatar maxist
maxist
10:21 31.03.2016.

taman pomislih....došli su k sebi....kad tamo ..-nisu......

LU
lunar777
09:54 31.03.2016.

Dajte im orden.

Avatar navijač
navijač
11:31 31.03.2016.

Pa nisu ih političari doveli u zemlju zato da bi ih istjerali, nego da rade svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije