Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuski predsjednik

Hollande u Indiji o terorizmu, energetici, prodaji Rafalea

Hollande
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
24.01.2016.
u 14:10

U kratkoj izjavi po dolasku Hollande je naglasio da dvije zemlje trebaju razgovarati o klimatskim promjenama i borbi protiv terorizma nakon dramatičnih terorističkih napada koje su obje iskusile.

Francuski predsjednik Francois Hollande počeo je trodnevni posjet Indiji gdje će razgovarati o borbi protiv terorizma, energetici te prodaji borbenih zrakoplova Rafale. Hollande će u utorak biti gost na vojnoj paradi u povodu Dana Republike Indije, proglašen na dan kada je ta zemlja donijela ustav.  Francuski gosti, predsjednik i veliko gospodarsko izaslanstvo sletjeli su u gradu Chandigarh na sjeverozapadu gdje će se održati poslovni summit.  Obilazak grada čiju je gradnju krajem 50-ih godina osmislio švicarsko-francuski arhitekt Le Corbusier (Charles-Edouard Jeanneret-Gris) za francusko izaslanstvo predvodit će indijski premijer Narendra Modi. 

Hollande u nedjelju nastavlja posjet Indiji dolaskom u glavni grad New Delhi gdje s premijerom treba razgovarati o borbi protiv terorizma, čistoj energiji te o prodaji 36 borbenih zrakoplova Rafale za potrebe  Indijskih zračnih snaga.  Grad Chandigarh u nedjelju je pod visokim mjerama sigurnosti, napose nakon terorističkog napada na zračnu bazu u toj pokrajini koji je bio izveden ranije u siječnju. 

U kratkoj izjavi po dolasku Hollande je naglasio da dvije zemlje trebaju razgovarati o klimatskim promjenama i borbi protiv terorizma nakon dramatičnih terorističkih napada koje su obje iskusile. 

>>Prva godišnjica napada na Charlie Hebdo: Francuska odaje počast žrtvama

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar d-ano
d-ano
21:05 24.01.2016.

,,sigurno se zabrinjava gdje ce one ruske rakete bit stacionirane,,sto su kupili od Putina,

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
21:41 24.01.2016.

Da se ti Rafal nebi zvali Sukhoi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije