Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugođaj na južnom polu

Ručak na -64.5 stupnjeva: Objavio fascinantnu fotografiju s Antarktike

Antarctic Ice Marathon
Foto: Handout/REUTERS
04.01.2024.
u 11:23

Fascinantna igra polarne svjetlosti i nepregledni glečeri česta su tema njegovih fotografija, no nedavno je podijelio jedan isječak iz života koji je nasmijao, iznenadio, ili pak oduševio Jeffovu publiku

Diljem svijeta ljudi osjećaju posljedice klimatskih promjena. Od temperatura u Slavoniji koje dosežu gotovo 20 stupnjeva za Božić do poplava u Australiji, moćnih mećava koje su zatrpale Skandinaviju... Ipak, neka mjesta i dalje su relativno predvidiva u svojim temperaturnim obrascima.

Da je na Antarktici još uvijek hladno, potvrdio je fotograf Jeff Capps koji se trenutno nalazi na ledenom kontinentu. Svoje pratitelje na društvenim mrežama, kojih je gotovo 140.000, uveseljava nevjerojatnim fotografijama prirode koju rijetki za života imaju priliku gledati uživo.

Fascinantna igra polarne svjetlosti i nepregledni glečeri česta su tema njegovih fotografija, no nedavno je podijelio jedan isječak iz života koji je nasmijao, iznenadio, ili pak oduševio Jeffovu publiku. Radi se o fotografiji njegovog ručka koji je jeo na -64.5 stupnjeva, kako je napisao u komentaru.

Iako se radi o grani fotografije koju neki ne mogu niti smisliti, uvjeravamo vas da je fotograf imao dobar razlog dokumentirati ovaj obrok. Umjesto na stol, zdjelu i čašu stavio je u snijeg. U čašu je do otprilike polovice uliveno gazirano piće koje se smrznulo sve do limenke koja 'stoji' na stupu sleđene tekućine pod kutem od 90-ak stupnjeva u odnosu na čašu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Capps (@thejeffcapps)

U zdjelici je pak ramen tjestenina, popularno jelo omiljeno jer je brzo gotovo i jednostavno za pripremu. Poput kakve moderne skulpture, vilica kao da 'balansira' na smrznutim nudlama koje ju podržavaju u poziciji koju pribor za jelo ne bi smio sam postizati. "Ručak na Južnom polu" jednostavno je naslovio sliku, a u storiju se našalio kako će "biti dobar nakon 30 sekundi u mikrovalnoj".

VIDEO Potopljena jedrilica pored Rive u Šibeniku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije