Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visok vodostaj Drave

FOTO/VIDEO Nesvakidašnji kadrovi iz Osijeka: Građani 'hodaju' po vodi, zmije na šetnici...

Osijek:  Vodostaj Drave već danima ne prestaje rasti
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/7
22.05.2023.
u 23:01

Visoki vodostaj doprinio je u Osijeku najezdi komaraca. Vezano uz tretiranje komaraca, iz Grada su obavijestili da se ono nastavlja iz zraka i sa zemlje

Vodostaj rijeke Drave poprilično je porastao te je voda preplavila prilaz novog lučkog terminala. Osječani su to, naime, iskoristili kao priliku za fotografiranje i šetnju s obzirom na to da izgleda kao da hodaju po vodi. Visok vodostaj Drave natjerao je i zmije van pa smo uhvatili jednu kako se šeta po novoj šetnici uz rijeku.

Također, visoki vodostaj doprinio je u Osijeku najezdi komaraca. Vezano uz tretiranje komaraca, iz Grada su obavijestili da se ono nastavlja iz zraka i sa zemlje.

"Dva aviona vršit će adulticidni tretman iznad grada od Nemetina do Josipovca (Sve sjevernije od Vukovarske i Gundulićeve ulice, Josipovac, Višnjevac i cijeli sjeverni zeleni pojas s lijeve obale Drave). Prvo je ovo tretiranje komaraca zrakoplovom iznad grada još od 2009. godina. Vrijednost ovog tretmana na površini 2800ha je 52.500 €. Paralelno obavljat će se tretiranje i sa zemlje u Nemetinu, Vinogradskoj ulici, Donjem gradu, Podravlju, Tvrđavici, Tvrđi, Centru, Retfali, Višnjevcu i Josipovcu. Vrijednost ovog tretmana na površini od 1855ha je 15.999,38 €", navode iz Grada.

"Sutra ujutro se nastavlja tretiranje također iz aviona i sa zemlje. Dva aviona obavljat će tretman iznad grada od Nemetina do Retfale (sve južno od Vukovarske i Gundulićeve ulice + zeleni pojas sjeverno od Josipovca, Višnjevca i Pampasa). Vrijednost tretmana površine 2800ha je 52.500 €. Sa zemlje u utorak ujutro tretirat će se Jug 2, Industrijska četvrt i Retfala što je ukupno 1110ha. Vrijednost 9.573,75 €", dodaju. 

Osijek:  Vodostaj Drave već danima ne prestaje rasti
1/6
Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
11:18 23.05.2023.

Jasno je da se mora nesto poduzeti protiv komaraca.Nije mi jasno zasto je napisano koliko to tretiranje kosta po kvadratnim metrima.Koje znacenje ima ta poruka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije