Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOČENJE U VARAŽDINU

Srđan Mlađan pojavio se na sudu: Evo kako danas izgleda najokrutniji hrvatski ubojica

Foto: Vjeran Zganec/Pixsell
1/7
22.10.2020.
u 10:22

Sisački monstrum hladnokrvno je ubio djevojku (16), umirovljenika i policajca. Pljačkao je banke, držao taoce...

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, "sisački monstrum" Srđan Mlađan pojavio se danas na Županijskom sudu u Varaždinu kao svjedok na suđenju Dariju Šišakoviću (30) optuženom da je 19. ožujka 2015. godine u Kaznionici u Lepoglavi nekoliko puta utegom u glavu udario Roberta Matanića.

Mlađan se pojavio u sudnici. Nakon dugo vremena moglo ga se vidjeti izvan Kaznionice. Na licu je nosio masku.

Prema optužnici iz 2015., Matanić, koji je osuđen na 35 godina zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, zadobio je teške ozljede glave nakon što ga je Šišaković napao.

Još je na liječenju. Šišaković pak sjedi u zatvoru zbog okrutnog ubojstva profesorice sociologije i kroatistike Dijane Ćulibrk 2011., za što je osuđen na 15 godina zatvora. 

Mlađan je na današnjem svjedočenju rekao da nije ništa vidio jer je u vrijeme napada vježbao. Vidio je Šišakovića kako krvav leži i policajca pokraj njega, nakon čega su on i ostali zatvorenici odvedeni u ćelije. I on je potvrdio da su Šišaković i Matanić bili u dobrim odnosima prije napada te da su često zajedno vježbali.

1/8

Čuvar u Kaznionici na jednom od ročišta ispričao je da je vidio Šišakovića kako utegom udara u glavu Matanovića. Povikao mu je da prestane, a Šišaković je potom kleknuo i stavio ruke iza glave, ne pruživši otpor. 

Srđan Mlađan, koji je jedan od svjedoka, u tom je trenutku izlazio iz WC-a i dolazio stazom prema vježbalištu na otvorenom, gdje se incident dogodio. Inače, Šišaković i Matanić u Kaznionici su bili u dobrim odnosima, a zašto je došlo do napada, nije poznato. Mlađan je navodno, kad su ga nakon napada upitali je li što vidio, rekao da ga to ne zanima. 

Inače, Mlađan (39) je trostruki surovi ubojica, osuđen je na 27 godina zatvora. Prošle godine čak se i oženio u Kaznionici s 20-godišnjakinjom iz Zagreba s kojom je razmjenjivao pisma. Na vjenčanju su se prvi put vidjeli uživo. 

 

Komentara 12

HI
HighKick
10:37 22.10.2020.

koja je to patologija da se ta cura vjenčala za njega... za ozbiljna promatranja...

PE
PetrusManus
10:46 22.10.2020.

Čudim se našem zatvorskom sustavu, u Americi bi on odavno počinio samoubojstvo nakon što je ubio policajca.

SA
SamoIstina
10:32 22.10.2020.

Čini se da mu hrvatska prdekana odgovara, dobre je glavurine i šije! Koga mi hranimo!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije