Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvježavanje VOZNOG PARKA

FOTO Sarajevo dobilo nove tramvaje: Ima internet i USB za mobitel, a građani birali stolce

Od danas ponovno voze tramvaji Sarajevom
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
28.03.2024.
u 09:12

Na ulice Sarajeva stigli su niskopodni tramvaji kapaciteta 180 putnika, uz 79 sjedećih mjesta. Imaju klimatizacijske uređaje, sustav za brojanje putnika, internet, USB priključke za mobitele te su u potpunosti prilagođeni osobama s invaliditetom

Sarajevo je dobilo nove moderne tramvaje koji su počeli jutros voziti, a prve putnike na Ilidži dočekao je ministar prometa u Kantonu Sarajevo Adnan Šteta. Svih naručenih 15 tramvaja trebalo bi biti isporučeno do početka iduće školske godine.

"Ovo je veliki dan za sve koji vole ovaj grad. Presretan sam što vidim zadovoljne putnike, što sam dio još jednog golemog projekta za naše Sarajevo. Zaslužili smo najbolje od javnog prijevoza, ovi tramvaji to zaista jesu. Novcem svih građana su kupljeni, čuvajmo ih i neka nam traju", poručio je Šteta, navodi Klix.ba.

Na ulice Sarajeva stigli su niskopodni tramvaji kapaciteta 180 putnika, uz 79 sjedećih mjesta. Imaju klimatizacijske uređaje, sustav za brojenje putnika, internet, USB priključke za mobitele te su potpuno prilagođeni osobama s invaliditetom. Videonadzor koji se nalazi u i izvan tramvaja trebao bi omogućiti veću sigurnost putnika.

"Stolce koji se nalaze u tramvaju izabrali su građani Kantona Sarajevo na Danu otvorenih vrata Ministarstva prometa KS. Građane smo uvijek pitali što je potrebno, sa strukom smo analizirali sva moguća rješenja i donosili odluke", rekao je Šteta.

Zbog zastoja "jedanaestice" u Draškovićevoj u smjeru juga stvaraju se velike gužve

Od danas ponovno voze tramvaji Sarajevom
1/6
Ključne riječi

Komentara 2

SP
Spezzi
10:22 28.03.2024.

Zagreb ima bolje tramvaje, nove iz Njemačke, proizvedene u prošlom stoljeću, ali su im ispeglali bore, pa su novi.

DA
darko122
10:25 28.03.2024.

Možemo konstatirati , da "Bosanci" više ne mogu biti u vicevima, to su sada Zagreščani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije