Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplavljeni brojni objekti

FOTO Saniran nasip u Sisku, ali šteta je ogromna: 'Nemamo riječi. Treći put smo pod vodom'

Poplavljena Udruga Kas u Sisku
Foto: Udruga KAS
1/4
19.05.2023.
u 09:00

Udruga ima prostore u sisačkom Galdovu, uz Savu, a dvije godine već traju sanacije savskih nasipa uz njihovu udrugu, koji su oštećeni u potresu, i koji još nisu završeni.

Brzom intervencijom, jučer je saniran savski nasip u Galdovu kroz koji je voda poplavila prostore Udruge za terapijsko jahanje, te još nekih udruga i sportskih klubova. Od tada se voda prebacuje pumpama u korito Save. Procjena je da je jutros razina vode oko 50 cm manja nego jučer, ali i dalje su sve zgrade i objekti pod vodom. 

Video: Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje "KAS" u Sisku poplavljena je nakon pucanja nasipa

Udruga ima prostore u sisačkom Galdovu, uz Savu, a dvije godine već traju sanacije savskih nasipa uz njihovu udrugu, koji su oštećeni u potresu, i koji još nisu završeni. 

VEZANI ČLANCI:

"Sve je uništeno. Treći put smo pod vodom, no dva puta smo imali samo štalu pod vodom zbog proboja vode, pumpe su ispumpavale, ali sad je nasip puknuo i sve je pod vodom. Konji čekaju na evakuaciju. Grad nam je osigurao prostor na Sajmištu Topolovac i tamo ćemo ih smjestiti“, rekla je  jučer za Večernji list Alenka Berendika, predsjednica Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS u Sisku.

GALERIJA Poplavljena sisačka udruga

Poplavljena Udruga Kas u Sisku
1/16

Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS u Sisku također je jučer objavila na svojim Facebook stranicama jučer tužne riječi nakon što je voda poplavila njihov objekt. "Napisat ćemo vam samo da nemamo riječi.. Duša nam plače.. Konjiće smo smjestili na sajmište Topolovac. Broj IBAN: HR3224840081103484674 s naznakom Poplava. 20 godina rada i truda odlazi s vodom", napisali su.

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:30 19.05.2023.

Jad, bijeda i nemoć, to im je svakodnevnica.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije