Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijednost 200 milijuna eura

FOTO Rimac objavio nove fotografije Kampusa: 'Već igramo Tetris da pokušamo sve ugurati'

Rimac Kampus
Foto: Mate Rimac/Facebook
1/3
02.05.2023.
u 11:46

Cijena gradnje investicijski i građevinski jednog od ponajvećih projekata u nas iznosi 200 milijuna eura, a prema odredbama ugovora Općine Sveta Nedelja i Rimca, rok za završetak gradnje je tri godine.

Mate Rimac objavio je na svom Facebooku kakva je situacija na gradilištu Kampusa u Svetoj Nedelji, budućeg globalnog sjedišta tvrtki Bugatti Rimac i Rimac Technology. Rimac je projekt predstavio početkom prošle godine kao iduće središte tvrtke Rimac Automobili. Gradilište se nalazi u Svetoj Nedelji na zemljištu od 200.000 kvadratnih metara, a sam Kampus prostirat će se na 100.000 kvadratnih metara te će uključivati testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej.

"Krov gotov, 40MW transformator staton skoro završen. Faza I Kampusa trebala bi biti gotova na vrijeme do kraja godine, a prve proizvodne linije uskoro kreću. Prostor kampusa je već 100% raspodijeljen (zapravo, već igramo Tetris da pokušamo sve ugurati) tako da već radimo na dodatnim objektima sličnih i većih veličina", napisao je Rimac na Facebooku.

Cijena gradnje investicijski i građevinski jednog od ponajvećih projekata u nas iznosi 200 milijuna eura, a prema odredbama ugovora Općine Sveta Nedelja i Rimca, rok za završetak gradnje je tri godine.

Projekt modernog inovativnog Rimčeva kampusa, koji će uz pogon za testiranje i proizvodnju baterija imati i liniju za proizvodnju hiperautomobila, predviđa i sobe za nadzor i praćenje velike količine podataka, prostore za opuštanje zaposlenika pa čak i za domaće životinje, ali, recimo, i organsku proizvodnju hrane. Kampus je dizajnirala poznata hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD. Rimac automobili trenutačno posluju na više lokacija, broj zaposlenih dosad je premašio tisuću, a u kampusu bi se taj broj trebao udvostručiti.

Video: Obilazak proizvodnog pogona Rimac grupe u Jankomiru

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
11:58 02.05.2023.

Ivanu Rimcu treba podići spomenik i nazvati neki trg u centru Zagreba. Bez njega ničeg ovog ne bi bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije