Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDIRAN VOĐA NARKO KARTELA

FOTO Privedene osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom Šveđanina u Sarajevu

Sarajevo: Privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom  Harisa Osterdala
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.11.2023.
u 18:16

Harrisa Österdahla policija u Švedskoj označila je kao vođu kriminalne mreže Vinsta, organizacije za krijumčarenje droge. Sa samo 25 godina imao je 21 optužnicu

Uhićeni državljani Švedske i Libanona, koji se terete za ubojstvo Harrisa Österdahla (30) i ranjavanje Elvira Mutića, privedeni su u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo. Oliver Herbert Peter, državljanin Švedske, uhićen je sinoć zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu, dok su danas uhićene još dvije osobe. 

Ubojstvo se dogodilo sinoć u sarajevskom naselju Stup, a na mjestu događaja nisu pronađene čahure. Avaz piše kako iza ubojstva stoje plaćeni ubojice koji su u Sarajevo stigli kako bi likvidirali vođu jednog od narko kartela u Švedskoj. Uhićeni Oliver Herbert Peter, dodaje Avaz, pokušao je likvidirati Österdahla prije nekoliko mjeseci u Istanbulu. Prema informacijama sigurnosnih službi, Österdahl se skrivao u Bosni i Hercegovini, a likvidiran je jer je, navodno, odlučio svjedočiti protiv jednog od vođa narkokartela u Švedskoj

Österdahla je policija u Švedskoj označila kao vođu kriminalne mreže Vinsta, organizacije za krijumčarenje droge. Sa samo 25 godina imao je 21 optužnicu, navodi Klix. Österdahl je 2017. godine osuđen na četiri godine zatvora kao organizator u lancu prodaje droge. Između ostalog, za prodaju droge koristio je i društvenu mrežu Facebook. Osuđen je i zbog podmićivanja, prekoračenja brzine vožnje, teških kaznenih djela u vezi s drogom, oružja... 

GALERIJA Sarajevo: Privedene osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom Harisa Osterdala

Sarajevo: Privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom  Harisa Osterdala
1/13

Automobil kojim su ubojice pobjegle iznajmljen je od rent-a-car agencije, potvrdila je za Klix glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

"Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela može dovesti muškarac H.O.P. On je rođen 1997. godine u Švedskoj", navela je Novalić.

VEZANI ČLANCI:

Zbog sukoba kriminalnih bandi čiji pripadnici postaju sve nasilniji, švedski je premijer Ulf Kristersson potkraj je rujna zatražio da policiji pomogne vojska proglašavajući rat protiv kriminalnih bandi.

"Švedska nikada ranije nije imala ništa slično", izjavio je Kristersson obrazlažući taj zahtjev bez presedana u njegovoj zemlji.

VIDEO Švedski premijer sazvao čelnike vojske i policije dok nasilje bandi potresa naciju

Komentara 2

BF
bf23
18:49 01.11.2023.

A što ćeš, dogodi se kad liberali navuku arapski i balkanski ološ u svoju zemlju,možda nisu neki radnici,ali će uništiti ono što su radnici ( Šveđani) generacijama stvarali. J***ala vas multikulturalnost

Avatar mos_mislit
mos_mislit
20:04 01.11.2023.

U Švedskoj nemiri,zdravo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije