Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Markovom Polju

FOTO Pripuz, Jelavić, Vrlja... Na pogrebu ubijenog Sablje pojavila se brojna poznata lica

Zagreb: Na Markovom polju pokopan Tomislav Sabljo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/24
28.04.2023.
u 16:09

Osim članova obitelji, prijatelja i poznanika na groblju u Markovu Polju i neka poznata lica ispratila su Tomislava Sablju koji je ubijen prošle subote u zagrebačkom noćnom klubu.

Dvjestotinjak ljudi u potpunoj se tišini na groblju Markovo polje u petak popodne oprostilo od Tomislava Sablje koji je prošle subote ubijen u zagrebačkom noćnom klubu Ritz. Sablju je, kako se to može vidjeti na snimkama nadzornih kamera iz noćnog kluba koje su kasnije objavljene i u medijima, s više hitaca iz pištolja usmrtio zaštitar tvrtke Bilić-Erić Kristijan Knego. Iako postoji više verzija priče o pištolju iz kojeg su ispaljeni hici, odnosno još uvijek nije sasvim jasno tko je Knegi i kada dao oružje, prema sadašnjoj verziji to je učinio Dorian Mraković, policajac koji je u tom trenutku bio pod suspenzijom.  

Da Tomislav Sabljo nije bio tek neki sporedni igrač zagrebačkog podzemlja može se zaključiti i po društvu koje se okupilo na pogrebu. Dakako, osim Sabljinih članova obitelji, prijatelja i poznanika tu su se tako našli Josip Antić Zefo, Nikica Jelavić, Hrvoje Korša, Tomislav Sučić, Zoran Pripuz, Miro Vrlja, Đorđe Vuletić, Kćira Nrec, Goran Vidović, odvjetnici Hrvoje Korša, Gordan Pregled, Andrej Ilić...  

Neki od njih prije dosta vremena dovodili su se u vezu s brojnim mafijaškim obračunima na zagrebačkim ulicama, godinama kasnije mediji ih više nisu nazivali kriminalcima i mafijašima nego "kontroverznim poduzetnicima", a u posljednje vrijeme nestao je i pridjev kontroverzni te ih se danas naziva tek – poduzetnicima. Primjerice Josipu Antiću Zefi sudilo se zbog iznude vlasnika kafića Princ student Davora Golubića čiji egzekutor nikad nije pronađen, ali nakon zanimljivog sudskog procesa u kojem je između ostalih svjedočila i pjevačica Indira Vladić Zefo je oslobođen svih optužbi što je prokomentirao riječima: "Nisam ga iznuđivao niti mu oteo lokal nego mu dao 530.000 eura, zlatni sat i žuti Ferrari". Nikica Jelavić krajem 90-ih često je punio stupce crnih kronika, bio je prozivan vođom navodne zagrebačke zločinačke organizacije poznate pod nazivom "dečki s Knežije" te optuživan za niz kaznenih djela, ali apsolutno svih optužbi je pravomoćno oslobođen te je danas pred zakonom čist kao suza. Isto se ne može reći za Miru Vrlju, jednog od najvećih poreznih dužnika u Hrvatskoj koji je krajem prošle godine pravomoćno osuđen zbog utaje 2,4 milijuna kuna poreza, a protiv njega se trenutno vodi još jedan postupak vezan uz sumnjive poslove oko jahte Tutus.

Zoran Pripuz, također spominjan kao jedan od Dečkiju s Knežije u medijima se više gotovo uopće ne spominje za razliku od njegovog brata Petra Pripuza koji je lani, nakon višegodišnjeg procesa, oslobođen svih optužbi u tzv. aferi Agram. Bivši policajac Đorđe Vuletić, također jedan od momaka s Knežije, dovodio se u vezu s premlaćivanjem novinara Dušana Miljuša ali je oslobođen zbog nedostatka dokaza, a sa Sabljom je pao u akciji Tebra ali i još prije toga u jednom manjem pohodu. On je bio pritvoren zbog sumnji da je sa Sabljom baš na Knežiji 2016. godine ukrao Hyundai vrijedan 25.000 kuna. Tomislav Sučić jedan je od najbližih Sabljinih suradnika, uhićen je u srpnju 2019. godine u velikoj akciji policije i USKOK-a zbog sumnje da je zajedno sa Sabljom od 2016. do 2019. organizirao krijumčarenje oko 15,7 tona marihuane u Hrvatsku iz Albanije te 1,3 kilograma kokaina.

Ključne riječi

Komentara 59

GM
gmižić
16:19 28.04.2023.

Pošten neki svijet. Sve bolji od boljega.

PO
poluvodič
17:12 28.04.2023.

Brojna poznata lica.. Normalnim ljudima svi ovi likovi su nepoznanica

OD
Ostanite_doma
17:25 28.04.2023.

Jbt oma mafija ima državu, a sudovi sude nejač i raju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije