Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANA UPOZORENJA

VIDEO/FOTO Snijeg pao u Križevcima: Nevrijeme diljem Hrvatske

Foto: Čitatelj
1/25
02.12.2023.
u 17:32

DHMZ je za subotu izdao upozorenja za područje cijele Hrvatske

  • DHMZ donosi niz upozorenja zbog vremena, jedna će regija sutra biti u crvenom. Budite na oprezu
  • Prema večeri na zapadu i unutrašnjosti će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača
  • Vjetar u gorju jak s olujnim udarima
  • Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo, navečer na sjeveru bura.
  • Temperatura zraka između 13 i 19 °C, u drugome dijelu dana u osjetnom padu

Tijek događaja: 

17:30 Snijeg je u subotu poslijepodne pao u Bjelovaru, Križevcima, Varaždinu. "Počelo je jače padati i brzo se stvorio pokrivač", javlja nam čitatelj iz Križevaca.

Snježnu idilu pogledajte OVDJE.

16:30 Uz kišu koja je pojačavala, grmljavina se čula i u Zagrebu. Tuča je pogodila okolicu. Više o tome OVDJE.

14:42 Gorski dio Ogulina pod bujičnim i slivnim vodama

Slivne i bujične vode poplavile su u petak i subotu u Jasenku, po procjeni, između 20 i 30 podruma, neke su ceste poplavljene, ali prohodne, a osigurani su i šumski putevi, izvijestio je u subotu ogulinski dogradonačelnik i načelnik stožera civilne zaštite Daniel Vukelja.

"Mještani nekih zaselaka u Jasenku do županijske ceste mogu samo šumskim putevima, a zaselak Krapani potpuno je odsječen od ostatka Jasenka. Na kolniku ceste za Krapane je oko 60 centimetara vode. Kamion DVD-a Jasenak može proći, međutim osobna vozila mještana ne mogu", rekao je Vukelja u subotu poslijepodne.

Nastavio je da je cesta iz Jasenka prema Vrelu poplavljena i neprohodna te da je moguće alternativno prometovanje šumskim putem. "Poplavljena je cesta Jasenak – Zrnići i mještani također prometuju alternativnim putem kroz šumu. Poplavljena je cesta Drežnica – Krakar, pa su i zaseoci Kosanovići, Kojići i Kelići s Drežnicom povezani samo šumskim putem", rekao je Vukelja i dodao da pretpostavlja da će vodostaj sutra padati.

VEZANI ČLANCI:

Napomenuo je da su mještani tog gorskog dijela Ogulina naviknuti na takve poplave i da su neki opremljeni pumpama te da je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Jasenak angažirano na ispumpavanjima, odnosno da takve bujične poplave nisu neuobičajene te je dodao da u samome gradu Dobra ne stvara probleme.

Karlovački stožer civilne zaštite poručio je da Hrvatske vode ne očekuju da bi se zbog vodostaja karlovačkih rijeka prešlo u stanje obrane od poplava koji bi bio viši od pripremnoga. "Vodostaji Korane i Kupe od jutros u 7 sati su u stalnom padu i u 12 sati su iznosili 518, odnosno, 559 centimetara. Inače, redovne mjere obrane od poplave za Koranu se uvode kod vodostaja od 680, a za Kupu kod vodostaja od 700 centimetara", izvijestio je Grad Karlovac.

Kako bi mogao pasti snijeg, navedeno je i da je zimska služba u prvom stupnju pripravnosti i da su vozila, ljudstvo i posipala spremna za prelazak u viši stupanj pripravnosti bude li potrebe.


13:00 - Ravnateljstvo civilne zaštite podsjetilo je kako je danas 𝐧𝐚 𝐬𝐧𝐚𝐳𝐢 𝐧𝐚𝐫𝐚𝐧𝐜̌𝐚𝐬𝐭𝐨 𝐮𝐩𝐨𝐳𝐨𝐫𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐃𝐇𝐌𝐙-𝐚 te navelo kako su za sutra izdana crvena i narančasta upozorenja zbog zbog vrlo jake, mjestimice olujne bure.

"Pratite vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena i upozorenjima te poduzmite potrebne mjere zaštite", ističe Ravnateljstvo.


12:58 - Dijelovi riječke gradske tržnice i okolnih ulica potopljeni su nakon jakog juga i kiše.

1/8

12:56 - Mještani Tisnog jutros su se probudili uz potopljenje ulice i osjetili snagu orkanskog juga i ogromnih valova koji su lomili porate, prešli preko rive, a more je došlo do prvih kuća i poplavilo glavnu ulicu.

1/15

12:54 - DHMZ je za subotu izdao upozorenja za područje cijele Hrvatske. Narančasto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je zbog vjetra za Dalmaciju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal.

Uz to, izdan je niz žutih upozorenja. U gospićkoj regiji upozorenja su izdana zbog vjetra, kiše te snijega i poledice. U riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj zbog vjetra i grmljavinskog nevremena. U osječkoj i kninskoj zbog vjetra. U zagrebačkoj zbog vjetra te snijega i poledice te u karlovačkoj zbog snijega i poledice. 

>>OPŠIRNIJE

Komentara 5

GE
generacija57
13:43 02.12.2023.

Ovi iz meteorološkog zavoda niti nemaju hrvatsku tipkovnicu.

PV
prcko.vita
19:35 02.12.2023.

Možda je i u Koprivnici pao, ali pošto imamo brzu cestu samo do Križevci, onda dalje od njih i ne vidimo.

Avatar Halid
Halid
15:24 02.12.2023.

Ne valja ovo. Ljudi bi danas trebali krenuti prije ako su ovakve komplikacije da stignu do Arene na vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije